2021. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az amerikaiak közel fele napelemet használna

A klímaváltozás elleni harcban olyan nagyhatalmakra is szükség van, mint Kína vagy Amerika. Ezért is fontos a Pew Kutatóközpont legújabb felmérése, melynek eredménye azt mutatja, hogy minden korábbinál több amerikai tekint a napenergiára energiaszükségletére szolgáló megoldásként.

A friss kutatás szerint az Egyesült Államokban a háztulajdonosok 46 százaléka már „komolyan fontolóra vette, hogy napelempanelekkel egészítse ki otthonát”. Ez 6 százalékos növekedést képvisel a három évvel ezelőtt is feltett kérdésre adott válaszokhoz képest.

A felmérést 2019. október 1–13. között végezték, a Pew Kutatóközpont Amerikai trendek panelére vonatkozóan, a megkérdezettek köre 3627 egyesült államokbeli felnőttre terjedt ki. 

Ha a kérdőív válaszadói közül szorzótényezővel számítjuk azokat, akik már telepítettek napelempaneleket otthonukra, akkor

ez a szám átcsúszik a többség, tehát az 52 százalék felé.

Az amerikai háztetőket is meghódíthatják a napelemek Fotó: Pixabay

A tanulmány szerint a Delaware és Florida közötti területeken a válaszadók 51 százaléka fontolgatja a napelempanelek telepítését, ami 2016-hoz képest 20 százalékos növekedést mutat.

Vajon miért veszi fontolóra egyre több ember a napenergiát az elmúlt három évben? A kérdőív válaszadóinak 87 százaléka hivatkozott a környezet védelmére irányuló szándékára. 

Neked ajánljuk
Nyilvános a nagy lakossági napelemes pályázat tervezete, két hétig bárki véleményezheti Nem éri kár a háztartási naperőművet üzemeltetőket Hogyan alakult a háztáji naperőművek száma az utóbbi évtizedben Magyarországon? Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Három év alatt harminc százalékkal csökkent a koalák száma
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam