2020. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az amerikaiak közel fele napelemet használna

A klímaváltozás elleni harcban olyan nagyhatalmakra is szükség van, mint Kína vagy Amerika. Ezért is fontos a Pew Kutatóközpont legújabb felmérése, melynek eredménye azt mutatja, hogy minden korábbinál több amerikai tekint a napenergiára energiaszükségletére szolgáló megoldásként.

A friss kutatás szerint az Egyesült Államokban a háztulajdonosok 46 százaléka már „komolyan fontolóra vette, hogy napelempanelekkel egészítse ki otthonát”. Ez 6 százalékos növekedést képvisel a három évvel ezelőtt is feltett kérdésre adott válaszokhoz képest.

A felmérést 2019. október 1–13. között végezték, a Pew Kutatóközpont Amerikai trendek panelére vonatkozóan, a megkérdezettek köre 3627 egyesült államokbeli felnőttre terjedt ki. 

Ha a kérdőív válaszadói közül szorzótényezővel számítjuk azokat, akik már telepítettek napelempaneleket otthonukra, akkor

ez a szám átcsúszik a többség, tehát az 52 százalék felé.

Az amerikai háztetőket is meghódíthatják a napelemek Fotó: Pixabay

A tanulmány szerint a Delaware és Florida közötti területeken a válaszadók 51 százaléka fontolgatja a napelempanelek telepítését, ami 2016-hoz képest 20 százalékos növekedést mutat.

Vajon miért veszi fontolóra egyre több ember a napenergiát az elmúlt három évben? A kérdőív válaszadóinak 87 százaléka hivatkozott a környezet védelmére irányuló szándékára. 

Neked ajánljuk
Folyamatosan nő a háztartási méretű naperőművek száma Spanyolországban napenergiával kereskedhetnek a háztartások Újabb innovatív technológia teheti vonzóbbá a napelemeket Rengeteg szemetet szállítottak el ősszel az erdőkből A régi festmények nemcsak a kurátorok, de a klímatudósok szívét is megdobogtatják
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam