2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Összefogtak a dán gazdák, hogy felújítsák az ország legrégebbi szélerőműveit

A dán gazdák úgy döntöttek, hogy nem lecserélik, hanem teljesen felújítják a kontinens egyik legrégebbi szélfarmját. Ha minden jól megy, akkor a megállás nélkül dolgozó, több mint húszéves szélturbinák teljesítménye hamarosan megötszöröződhet. 

A működését még 1999-ben megkezdő dán Torp Vindmoellepark (TVp) a mai napig helyi gazdák tulajdonában van, és üzleti alapon, támogatás nélkül működik, a Siemens Gamesával szerződött.

„Kicseréljük a három régi Bonus szélturbinánkat, amelyek mindegyike 1 megawattos (MW), és 1999 óta gyakorlatilag megállás nélkül dolgoztak.

A nagy és heves szél ellenére is mindig jól működtek,

és azt várjuk, hogy az új szélturbinák is jó termelést adjanak számunkra” – mondta Carl Lyngs, a TVp szakembere.

Világszerte egyre nagyobb sikere van a szélenergiának Fotó: Pixabay

A Siemens annyira biztos a projekt sikerében, hogy az építésen és beüzemelésen túl hosszú távú szolgáltatási szerződés keretében 25 éves karbantartást is bevállalt. A tervek szerint a telepítés nyár végén kezdődik.

Neked ajánljuk
Hundertwasser szellemiségéhez igazodó Power-to-Heat létesítmény épül Bécsben A BASF és az RWE közösen fejleszt szélerőműprojektet az Északi-tengeren Hogyan lehet tesztelni a gigantikus méretű szélturbinalapátot? Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam