2020. november 27., Virgil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Összefogtak a dán gazdák, hogy felújítsák az ország legrégebbi szélerőműveit

A dán gazdák úgy döntöttek, hogy nem lecserélik, hanem teljesen felújítják a kontinens egyik legrégebbi szélfarmját. Ha minden jól megy, akkor a megállás nélkül dolgozó, több mint húszéves szélturbinák teljesítménye hamarosan megötszöröződhet. 

A működését még 1999-ben megkezdő dán Torp Vindmoellepark (TVp) a mai napig helyi gazdák tulajdonában van, és üzleti alapon, támogatás nélkül működik, a Siemens Gamesával szerződött.

„Kicseréljük a három régi Bonus szélturbinánkat, amelyek mindegyike 1 megawattos (MW), és 1999 óta gyakorlatilag megállás nélkül dolgoztak.

A nagy és heves szél ellenére is mindig jól működtek,

és azt várjuk, hogy az új szélturbinák is jó termelést adjanak számunkra” – mondta Carl Lyngs, a TVp szakembere.

Világszerte egyre nagyobb sikere van a szélenergiának Fotó: Pixabay

A Siemens annyira biztos a projekt sikerében, hogy az építésen és beüzemelésen túl hosszú távú szolgáltatási szerződés keretében 25 éves karbantartást is bevállalt. A tervek szerint a telepítés nyár végén kezdődik.

Neked ajánljuk
Lebegő szélerőművek a tenger közepén A nap- és a szélenergia lesz 2025-re a világ legnagyobb energiatermelője? Nem megoldott a szélerőművek hulladékának az elhelyezése A kakaó flavonoidjai fokozhatják az agy oxigénellátását Folytatódik a „Pihentesd a dokit” kezdeményezés
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam