2020. november 25., Katalin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egymillió osztrák tetőre kerülhet napelem

Az Osztrák Néppárt és a Zöldek koalíciós megállapodást kötöttek arról, hogy Ausztriának 2040-ig klímasemlegessé kell válnia. A program részeként egymillió háztetőre telepítenének napelemet. 

A néppárti-zöld koalíció úgy gondolja, hogy Ausztriának a zöldenergia úttörőjévé kell válnia Európában.

Bécs már 2030-ra szeretné elérni, hogy az ország villamosenergia-termelését 100 százalékban megújuló energiából állítsák elő. 

Ehhez az új kormány a technológiai fejlesztést teszi a bővítési célok mögé; a koalíciós megállapodás egymillió tető napelemmel való beborítását is tartalmazza, a fűtésben pedig azt, hogy teljesen felszámolják a fosszilis tüzelőanyagok használatát.

Ausztria is zöldben látja a jövőt Fotó: Pixabay

Vera Immitzer, a PV Austria ügyvezető igazgatója szerint az egymilliós cél nagyszerű változás ahhoz képest, hogy korábban mindössze százezer volt ez a vállalás, de az egymillió napelemes tető is csak jó, ha a felét kiteszi annak, amire 2030-ig szükség volna. Ráadásul a 2030-as tervekben szereplő 11 GW napelemes kapacitás Immitzer szerint kevés lesz, mert a fogyasztás növekedése legalább 14 gigawattot tenne szükségessé.

Neked ajánljuk
A Tesla a napelemek piacát is meghódíthatja Folyamatosan nő a háztartási méretű naperőművek száma Sikeresnek bizonyult a javíttatás támogatása Bécsben 20 nagy olaj- és gázcég kapcsolatban van a légkörbe jutó szén-dioxid több mint egyharmadával Számukra biztosan nem színjáték a fenntarthatóság
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam