2020. február 28., Elemér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyre zöldebb a távhőszolgáltatás

A geotermia – a termálvízből nyert hő – a jövő egyik energiaforrása, amely a víz visszasajtolásával megújuló is lehet – közölte a Magyar Energia és Közmű-szabályozási Hivatal sajtófőnöke, aki arra is kitért, hogy a hazai távhő mintegy húsz százaléka megújuló energiából származik.

Scherer Zsolt az M1-nek adott interjújában elmondta, hogy Magyarországon a távhőt meghatározóan, 70 százalék fölötti részaránnyal földgázból állítják elő, de a megújuló energiából származó hő is már mintegy húsz százalékot tesz ki.

Mint fogalmazott,

évente több mint 650 ezer lakás, másfél millió ember használ távfűtést. Ha ezt sikerül növelni, nő az energiabiztonság, a károsanyag-kibocsátás pedig csökken.

Geotermikus energiaellátó-központ a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben MTI Fotó: Krizsán Csaba

Kiemelte: ha többen használnak távfűtést, például Budapest belső kerületeinek bekapcsolásával, nem mindegy, hogy miből állítják elő a hőt, az egyik lehetséges megoldás a geotermia lehet.

Scherer Zsolt hozzátette: Miskolc és Győr jó példa a geotermikus energia használatára.

Neked ajánljuk
Megelőzte a nap- és szélenergia a szenet az EU-ban 22 új szénerőmű: valami nagyon félresiklott Japánban Az éjszakai napelem nem vicc Biztató eredményeket hozott a drogériákat cselekvésre buzdító petíció Így nézne ki a jövő villanyautója?
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam