2021. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb naperőművet épít a MET

Magyarországi megújuló portfóliójának legnagyobb elemét kezdte el építeni Kabán a MET-csoport: a Kabai Solar Park közel 70 hektáron várhatóan már az idén megkezdi kereskedelmi termelését, és több mint 20 ezer háztartást lát majd el energiával – közölte a MET Magyarország.

Közleményükben azt írják, hogy a közel 40 millió eurós beruházást a tulajdonos részben kereskedelmi banki projektfinanszírozás bevonásával valósítja meg.

A MET-csoport tulajdonában lévő MET Kabai Solar Park Kft. beruházása az egykori kabai cukorgyárhoz tartozó, évek óta kihasználatlan gazdasági területen épül meg.

Újabb napelemparkkal gazdagodhat Magyarország  Fotó: Pixabay

A napemlempark a tervek szerint

2020 végén kezdheti meg kereskedelmi üzemét 70 hektáron, ahol összesen több mint 97 ezer napelempanel kap majd helyet.

„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy alig egy évvel az első naperőművünk üzembe helyezése után elindíthatjuk a következő, az előzőnél több mint kétszer nagyobb kapacitású szolárberuházásunkat. Emellett folyamatosan keressük továbbra is azokat a területeket, amelyek már nem hasznosak egyéb ipari tevékenységhez, így egy energetikai fejlesztés révén kölcsönös értékteremtést biztosíthatnak a feleknek. A kabai terület ezeknek a kritériumoknak tökéletesen megfelel” – mondta Molnár Gábor, a Kabai Solar Park ügyvezetője, a MET Asset Management megújulókért felelős üzletfejlesztési vezetője.

„A fejlődés a legfontosabb célkitűzés minden település számára. Kaba büszkén ad otthont a MET-csoport újabb megújulóberuházásának, amely azonnali stabil bevételi forrás a városunknak, és így hozzájárul további fejlesztések megvalósításához is” – emelte ki Szegi Emma, Kaba polgármestere.

Hozzátették: Magyarországon a cél nagyságrendileg 100 megawattot meghaladó beépített teljesítményű napelempark létesítése, amelyből a Dunai Solar Park és a Kabai Solar Park összesen már több mint 60 megawatt kapacitást tesz ki. 

Neked ajánljuk
Óriási napelempark termelheti a tiszta energiát a kaposváriaknak 2030-ra a háromszorosára nőhet hazánk napenergia-kapacitása Készül a sasleltár Új, ingyenes platform segíti a természettudományos tárgyak oktatását Közel 41 000 ételcsomag kerülhetett szétosztásra
Tovább a forrásra: hugas.met.com
Vissza
Hírfolyam