Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 29., Auguszta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Áfonyák millió teremnek a sivatagi napelempark alatt

A Góbi sivatag felszínét leginkább végtelen sziklamezők, félsivatagok, kanyonok, „holdbéli” hegységek borítják. Ám ennek a sivatagnak van egy megújuló különlegessége is: a kínai Jincsuan város vidéki övezetében egy óriási napelempark található, amely nemcsak tiszta energiát termel, de tőzegáfonyák termesztésére is alkalmas. 

A Góbi sivatagban 2100 hektáron, egy napelemparkban létrehoztak egy speciális szerkezetet, amelybe 2 millió darab napelemet építettek be, amely 670 MW teljesítményre képes.

A szerkezet alatt öntözőrendszert alakítottak ki, melyet alkalmassá tettek  tőzegáfonya termesztésére.

Új fejlemény a fejlesztésben, hogy a közelmúltban átadtak – 1,3 GW méretben – egy meglévőnél kétszer nagyobb teljesítményű megújuló objektumot.

A szerkezetnél 1300 darab Huawei 50 és 70 kW-os invertert használnak. 

2 millió napelem alatt termelik a tőzegáfonyát Fotó: Lajos Levente/ Traditional Solutions Kft.
Neked ajánljuk
Nagyon úgy néz ki, hogy a koronavírus a napelemeket sem kíméli Egyre több békési háztetőn van napelem A koronavírus fordulópontot hozhat az illegális állatkereskedelem ellen folytatott küzdelemben A MOL Plugee ingyenes villanyautó-töltéssel támogatja az egészségügyi dolgozókat Ötletek a fenntartható fejlődési célok oktatásához – Megfizethető és tiszta energia
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam