2021. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ezek a cégek veszik a legtöbb megújuló energiát

Az elmúlt 2 esztendőben a háromszorosára nőtt a technológiai cégek által igényelt és felhasznált tiszta energia. Mutatjuk, hogy pontosan mely vállalatok veszik a legnagyobb mennyiségű megújulót. 

A Microsoft, az Amazon, a Facebook és a kiemelkedően magas potenciállal bíró Google a felvevőpiac óriásai. Szándékuk egyértelmű, hogy a megújulóenergia-vásárlásuk növelésével képesek legyenek adatközpontjaikat valóban a világ szeme láttára, példás módon zölden működtetni – írja a The Guardian.

A Bloomberg Új Energia beszámolója szerint,

az elmúlt 12 évben a techvállalatok több tiszta energiát használtak, mint Lengyelország vagy Vietnám teljes energiakapacitása.

A Google napelemparkja Fotó:Google

A Google törekvését jól példázza, hogy az elmúlt esztendőben tizennyolc különféle szerződést kötött annak érdekében, hogy a vállalatot a Föld minden tájáról szél- és napenergia segítségével lássák el elektromossággal.

Tavaly a négyszázat is meghaladta azoknak a cégeknek a száma, amelyek elkötelezték magukat a klímaváltozás elleni harc mellett. 

Közülük hatvanhárman vállalták, hogy tiszta forrásból nyerik majd energiaigényük 100 százalékát. A tiszta energiapiacot ezek az lojalitásról, kitartásról tanúskodó döntések is növelik. Beszédes adat, miszerint megújuló energiába 2019-ben világszerte 282,2 milliárd dollárt invesztáltak.

Neked ajánljuk
A megújulók most vezetnek, de az atom is reneszánszát éli Nem éri kár a háztartási naperőművet üzemeltetőket Hogyan készítsük fel a szőlőt az extrém időjárásra és a gombás megbetegedésekre? (videó) Újabb érvek a BKK-tól a városi közösségi közlekedés mellett Már lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam