2021. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Napenergia: újabb hatékonysági világrekord született

A Trina Solar bejelentette, hogy új, 24,58 százalékos hatékonysági rekordot ért el cellákra vetítve az n típusú, monokristályos TOPCon technológia terén. Az eredményt megerősítette a Németországban működő ISFH CalTeC laboratórium is. 

A kínai Trina közlése szerint a rekordot egy olyan lapka esetében érték el, amely 244,62 cm² méretű volt, ehhez alacsony költségű, bór emitteres ipari folyamatokat alkalmaztak, és teljes területet lefedő hátsó passzivált kontaktust.

A cella kétoldalas, bár a hatékonysági rekordnál csupán az elülső oldalt vették figyelembe.

Az új rekord túlszárnyalta a JinkoSolar által felállított 24,2 százalékos, egy n típusú TOPCon cellánál elért eredményt.

Újabb hatékonysági világrekord született a napelemeknél Fotó: Freepik

A TOPCon-technológia a benne rejlő, a nagyobb hatékonyság elérésére vonatkozó potenciálnak köszönhetően élénk érdeklődést váltott ki a gyártókból, hiszen a PERC-technológiához hasonló gyártási folyamatokat és berendezéseket igényel, ami lehetővé teszi a gyártók számára, hogy hatékonyság tekintetében felvegyék a versenyt az újabb technológiákkal, például az IBC vagy a heteroátmeneten alapuló cellákkal anélkül, hogy beruházási igény merülne fel teljesen új gyártósorok kapcsán.

Neked ajánljuk
Így működnek az izlandi geotermikus erőművek 2030-ra a háromszorosára nőhet hazánk napenergia-kapacitása Gigantikus akkumulátor épül Ausztráliában Rekordmértékben csökkent tavaly az üvegházhatású gázok kibocsátása az Egyesült Államokban Klímaadaptációs szakemberek képzésének elindítását tervezi a Miskolci Egyetem
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam