2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ön tudja, hogy mennyi jelenleg a napelemadó?

Idehaza is egyre nagyobb teret nyer magának a napenergia – nem hiába. A megújuló energiatermelő ugyanis mindamellett, hogy emisszió nélkül termel áramot, még költséghatékony is. Bár napelemadó létezik, azt már kevesen tudják, hogy mennyi.

A 2017. március 31-től érvényes rendelet szerint

a 4 kW feletti rendszerekre vonatkozik napelemadó, viszont ennek összege jelenleg 0 Ft. Tehát létezik az adózási forma, de nem kerül semmibe, és attól sem kell tartani, hogy ez a közeljövőben megváltozik.

Fotó: Freepik

Mivel a napenergia felhasználásra széles körben megnövekedett az igény, a kormány egyre inkább támogatja a megújuló energiaforrásokat.

A szolárpiac mind keresleti, mind kínálati oldala erőteljes növekedést mutat, ami hosszú távú előnyökkel jár. Tehát, minden jel arra utal, hogy nem kell tartani a jelenlegi napelemadó emelésétől. A fosszilis energia csökkentése és a megújulók növelése a lakosság közös érdeke – ezáltal a kormányé is.

Azt azonban fontos megjegyezni, hogy a nagyobb napelemparkokra, amelyek nagy mennyiségű áramot termelnek, a 0 forintos adó nem vonatkozik. 

Neked ajánljuk
Hundertwasser szellemiségéhez igazodó Power-to-Heat létesítmény épül Bécsben A napenergia hasznosítására kötelezhetik az újlakás-építőket Németországban Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen A Giro d'Italia győztese kerékpárt ajándékozott Ferenc pápának
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam