Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 8., Dénes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ön tudja, hogy mennyi jelenleg a napelemadó?

Idehaza is egyre nagyobb teret nyer magának a napenergia – nem hiába. A megújuló energiatermelő ugyanis mindamellett, hogy emisszió nélkül termel áramot, még költséghatékony is. Bár napelemadó létezik, azt már kevesen tudják, hogy mennyi.

A 2017. március 31-től érvényes rendelet szerint

a 4 kW feletti rendszerekre vonatkozik napelemadó, viszont ennek összege jelenleg 0 Ft. Tehát létezik az adózási forma, de nem kerül semmibe, és attól sem kell tartani, hogy ez a közeljövőben megváltozik.

Fotó: Freepik

Mivel a napenergia felhasználásra széles körben megnövekedett az igény, a kormány egyre inkább támogatja a megújuló energiaforrásokat.

A szolárpiac mind keresleti, mind kínálati oldala erőteljes növekedést mutat, ami hosszú távú előnyökkel jár. Tehát, minden jel arra utal, hogy nem kell tartani a jelenlegi napelemadó emelésétől. A fosszilis energia csökkentése és a megújulók növelése a lakosság közös érdeke – ezáltal a kormányé is.

Azt azonban fontos megjegyezni, hogy a nagyobb napelemparkokra, amelyek nagy mennyiségű áramot termelnek, a 0 forintos adó nem vonatkozik. 

Neked ajánljuk
Egyre több békési háztetőn van napelem Napelemet a kutyaházra? A kínai napelempiac is a koronavírus áldozata lesz? Így készíts a természet színeiben pompázó tojásokat Az alkalmazkodás új útjain
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam