2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Cél a tiszta, okos és megfizethető energia

A magyar fogyasztó kerül a jövőben is a nemzeti energiastratégia fókuszába, a rezsicsökkentés eredményeinek megőrzése mellett – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Kaderják Péter a Magyar Energiakereskedők Szövetsége (MEKSZ) VIII. országos konferenciáján elmondta, hogy az új Nemzeti Energiastratégia kiemelt célja az energiafüggetlenség erősítése a tiszta, okos, megfizethető energia megteremtésén keresztül. A célt a kormány négy program mentén szeretné elérni úgy, hogy középpontba helyezi a fogyasztót, megerősíti az energiaellátás biztonságát, klímabarát módon alakítja át az energiaszektort, és támogatja az energetikai innovációkat. 

Az ITM államtitkára bemutatta a Nemzeti Energia- és Klímastratégia fő projektjeinek, a kibocsátáscsökkentésnek és a klímaalkalmazkodásnak a fontosabb elemeit, amelyek között megtalálható a dekarbonizált és rugalmas áramtermelés, a közlekedés zöldítése, az energiatudatos és modern magyar otthonok támogatása, a klímatudatos vízgazdálkodás vagy a település-klímavédelmi programok végrehajtása is.

A cél: energiafüggetlenség és tiszta, okos, megfizethető energia Fotó: Freepik

Kaderják Péter az energiaellátás biztonságának megerősítésével kapcsolatban a többi között elmondta, hogy a kormány végrehajtja az energiaszektor klímabarát átalakítását:

csökkenti a villamosenergia-szektor szennyezőanyag-kibocsátását, támogatja az energiafogyasztás csökkentésére tett innovatív megoldások elterjedését, zöldíteni és versenyképesebbé tenni kívánja a távhőszolgáltatást.

Kitért arra, hogy a kormány szeretné kihasználni az energetikai innovációban és a klímaváltozás elleni küzdelemben rejlő gazdaságfejlesztési lehetőségeket a zöldítési programokon keresztül.

Neked ajánljuk
Süli János: atomenergia nélkül nincs klímavédelem V4-ek: nincs klímasemlegesség atomenergia nélkül A klímaváltozás a munkaerőpiacot is átalakítja Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam