2021. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Óriási Tesla erőmű épül Kaliforniában

A Tesla megkapta a jóváhagyást, hogy a kaliforniai Moss Landing erőmű helyén egy akkumulátortelepekkel ellátott erőművet hozzanak létre. Az átalakítás után a jelenleg szennyező, gázüzemű létesítmény helyett egy új, zöld és megújuló energiával működő, akkumulátorokon alapuló erőmű jön létre. 

A Monterey megyei felügyelő, John Phillips rámutatott, hogy a Moss Landing erőmű a térség egyik legnagyobb ilyen létesítménye, viszont fokozatosan le fogják állítani, így az általa termelt energia hiánya miatt jelentős adókiesés fog bekövetkezni, és energiahiánnyal is számolnak, amennyiben nem készül el a Tesla Megapack. 

A most épülő erőmű egy közös projekt a Tesla és a PG&E között, melyet a Monterey megyei Tervezési Bizottság egyhangúlag jóváhagyott.

A Tesla telepíti a Megapack akkumulátorokat, amelyek szél- és napenergiát fognak tárolni, amit majd olyan időszakokban fognak felhasználni, amikor a megújuló erőművek termelése alacsonyabb lesz. 

„Természetesen együttesen a teljes akkumulátortelepet nézve ez lesz a világ legnagyobb akkumulátora, tehát nagy lendületet jelent a közösségünknek és az országnak”

– fogalmazott Phillips. Mindkét projekt keretében több száz lítiumion akkumulátort fognak felhasználni a tiszta és megújuló energia tárolása céljából. Az energia továbbítása pedig a meglévő hálózaton fog történni Monterey megye és a Szilícium-völgy egyes részeire. 

Fotó: Tesla

Az energiaipari akkumulátortechnológia vezetőjeként a Tesla már többszörösen bebizonyította, hogy akinek szüksége van rá, annak segítséget tud nyújtani, és ezáltal pénzmegtakarítást tudnak elérni. 

Neked ajánljuk
A Tesla a napelemes piacot is meghódíthatja? Töltse okosan az okostelefonját! 2022-ben jöhet az olcsóbb Tesla? Elrendelte Biden az Egyesült Államok párizsi klímaegyezményhez való visszatérését Mitől lehet kisebb az online kereskedelem klímalábnyoma?
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam