2021. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A hazai ingatlanok esetében is egyre fontosabb szerepe van az energiahatékonyságnak

Március hatodika 1988 óta az energiahatékonyság nemzetközi napja, melynek célja a tudatos, megfontolt energiafelhasználás megvalósítása. Hazánkban az elmúlt évtizedben egyre nagyobb hangsúlyt fektettek az ingatlanok energetikai korszerűsítésére.

Az energiahatékonyság az egyik legegyszerűbb és leginkább költséghatékony módja az energiafogyasztás csökkentésének. A levegőt erősen szennyező és ezáltal egészségünket romboló közlekedési és fűtési módok, valamint a dráguló energiaárak nyilvánvalóvá tették, hogy az energiahatékonyság nemcsak technikai kérdés, és nem kizárólag szűk szakmai körökre tartozik. Erre hívják fel a világ figyelmét a szakemberek az energiahatékonyság nemzetközi napján, március 6-án.

Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa arról beszélt, 2012 óta a potenciális vevők is nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy milyen típusú lakást vásárolnak:

„Az elmúlt néhány évben az tapasztalható, hogy olyan paraméterek is fontossá váltak a vásárlók számára, mint a korszerű nyílászárók, a megfelelő szigetelés és a modern fűtéstechnika.

Utóbbi esetben azt látjuk a piacon, hogy nő a hőszivattyús berendezések iránti kereslet is, ami korábban nem volt jellemző. A magyar emberek szeretnek a mindennapi kiadásaikon spórolni, és az ingatlanok energiahatékonyságával sok pénzt lehet megtakarítani.”

Fotó: Pixabay

Gadanecz Zoltán azt is elmondta, hogy hazánkban egyre többen odafigyelnek arra, hogy lakásuk korszerű nyílászárókkal, megfelelő szigeteléssel és modern fűtéstechnikai berendezésekkel legyen felszerelve, de nő a napkollektort és napelemet használók aránya is. 

Neked ajánljuk
Jövőre is megéri napelemre váltani Tovább zöldül a Harley-Davidson Új napelemek segítik a Nemzetközi Űrállomás munkáját Online kérdőívvel vizsgálja a magyarok klímához való viszonyát az ELTE Budafok-Tétényben kisütöttek egy jó megoldást a konyhai hulladék hasznosítására
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam