2021. december 9., Natália
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Energiahatékonysági tippek tavaszra

Nemcsak télen, tavasszal is fontos szerepe van az energiahatékonyságnak. Az alapok persze ugyanazok, de néhány egyszerű tipp sokat segíthet a zöldebb energiafelhasználásban. 

Használjuk ki a Nap erejét!

Húzzuk el a függönyöket, és engedjük, hogy a természetes fény segítsen egy kicsit felmelegíteni az otthonunkat, ezzel is csökkentve a fűtésszámlát még a kicsit hidegebb napokon is.

Redőny

Ahogy egyre melegebb lesz, és megyünk bele a nyárba, érdemesebb lehet a sötétítő függönyökre és a redőnyökre koncentrálni pontosan az előző tippel ellentétes hatás érdekében: ha már nem fűtenénk, hanem hűtenénk a helyiségeket, először bizonyosodjunk meg róla, hogy a nap nem melegíti feleslegesen őket.

Fotó: Freepik

Nyissuk ki az ablakokat!

Ha már melegebb van, nyissuk inkább ki az ablakokat, főleg reggel és éjszaka – ilyenkor hűvösebb, friss levegő érkezik a lakásba, ami egy kicsit növeli a komfortérzetet, és biztosítja, hogy ne használjuk a klímát teljesen feleslegesen.

Használjunk hideg vizet a mosáshoz!

A törölközőkön és fehérneműkön kívül semmi mást nem érdemes felmelegített vízben mosni. Ami nem nagyon koszos, vagy nem kényes, azt nyugodtan lehet hideg vízben mosni.

Ellenőrizzük az otthonunkat!

A tavasz tökéletes időszak arra, hogy átnézzük, vannak-e gyenge pontjai a háznak: egy rosszul záró ablak, egy megrepedt ajtó, egy rés valahol, ahol bejöhet a hideg vagy a meleg. A hibákat érdemes jó időben kijavítani. 

Neked ajánljuk
Süli János: atomenergia nélkül nincs klímavédelem V4-ek: nincs klímasemlegesség atomenergia nélkül A klímaváltozás a munkaerőpiacot is átalakítja Árvizek és földcsuszamlások a Hawaii-szigeteken A szokásosnál nagyobb aszteroida repül el a Föld mellett
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam