2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A MEKH segíti a szerb energiahatóság uniós felkészülését

A szerb energiaszabályozó hatóság (AERS) szakemberei az uniós energia-jogszabályok átültetésével kapcsolatos tapasztalatokról és kihívásokról kaptak fontos információt a MEKH (Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal) képviselőitől.

A MEKH február végén fogadta a tízfős szerb küldöttséget az Európai Unió által támogatott projekt keretében.

A MEKH honlapján ír arról, hogy a projekt (Technical assistance to AERS-approximation of NRA tasks to the Third Energy Package) célja biztosítani a szerb hatóság és a szerb szabályozás uniós energiajognak való megfelelését. A közvetlen tapasztalatcsere érdekében az AERS munkatársai tanulmányúton is részt vesznek uniós tagállamokban.

Fotó:mekh.hu

A háromnapos program alatt

a MEKH szakemberei előadásokat tartottak a többi között az uniós Tiszta Energia Csomag átültetéséről és alkalmazásáról,

szolgáltatásminőségről, piacfelügyeletről, hálózatfejlesztésről, valamint a határkeresztező energetikai együttműködésről.

Neked ajánljuk
Nyártól már korszerű elektromos fűtési rendszerekre is lehet támogatást igényelni Márciusban belehúztak a villanyáram-fogyasztásba a magyarok Februárban fáztak, ezért több gázt fogyasztottak a magyarok Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: mekh.hu
Vissza
Hírfolyam