2020. november 23., Kelemen, Klementina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A MEKH segíti a szerb energiahatóság uniós felkészülését

A szerb energiaszabályozó hatóság (AERS) szakemberei az uniós energia-jogszabályok átültetésével kapcsolatos tapasztalatokról és kihívásokról kaptak fontos információt a MEKH (Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal) képviselőitől.

A MEKH február végén fogadta a tízfős szerb küldöttséget az Európai Unió által támogatott projekt keretében.

A MEKH honlapján ír arról, hogy a projekt (Technical assistance to AERS-approximation of NRA tasks to the Third Energy Package) célja biztosítani a szerb hatóság és a szerb szabályozás uniós energiajognak való megfelelését. A közvetlen tapasztalatcsere érdekében az AERS munkatársai tanulmányúton is részt vesznek uniós tagállamokban.

Fotó:mekh.hu

A háromnapos program alatt

a MEKH szakemberei előadásokat tartottak a többi között az uniós Tiszta Energia Csomag átültetéséről és alkalmazásáról,

szolgáltatásminőségről, piacfelügyeletről, hálózatfejlesztésről, valamint a határkeresztező energetikai együttműködésről.

Neked ajánljuk
Folyamatosan nő a háztartási méretű naperőművek száma Sikeres volt az energiahatékonysági hitelprogram A fémbányászat lehet az energiaátmenet nyertese Pszichológusok ingyenes online előadásokkal segítik a lelki egészség megőrzését a járvány idején Fantasztikus képek egy lápvidékről, ahol idomított kormoránok fogják a halakat (képgalériával)
Tovább a forrásra: mekh.hu
Vissza
Hírfolyam