2021. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megújulóra vált a Bridgestone tatabányai üzeme

A japán Bridgestone tatabányai üzemében márciustól megújuló energiaforrásokból fedezik a gyár teljes villamosenergia-igényét. A zöld döntésnek köszönhetően havonta 2300 tonna szén-dioxid-kibocsátástól mentesítik a környezetet.

A gumigyár MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint korábban három spanyol üzeme állt át megújuló energiaforrásból származó áramra, ehhez csatlakozik a két lengyel és a tatabányai abroncsgyár is, ahol havonta átlagosan 6,6 millió kilowattóra elektromos energiát használnak fel.

Mint kiderült,

a Bridgestone európai gyáraiban a mostani intézkedéssel a felhasznált áram megújuló forrásokból származó aránya már eléri a 90 százalékot.

A Bridgestone tatabányai üzeme Fotó: Bridgestone

A társaság eddig 130 milliárd forintot fordított tatabányai gyárának felépítésére, gépparkjának kialakítására és fejlesztésére, amivel a létesítmény az egyik legmodernebb európai Bridgestone-egységgé vált. A gyártásban és a minőség-ellenőrzésben mesterséges intelligencián alapuló eljárásokat is használnak.

Neked ajánljuk
Új napelemek segítik a Nemzetközi Űrállomás munkáját Így működnek az izlandi geotermikus erőművek Az Egyesült Királyságban is brillíroznak a villanyautók A metánkibocsátás vizsgálatával támogatja a klímavédelmi erőfeszítéseket a SpaceX 8 autó villámtölthető egyszerre a MOL Plugee balatonlellei töltőin
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam