2021. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Napelemet a kutyaházra?

Egyre kreatívabb megoldásokkal találkozhatunk a megújuló energia piacán. A többi között ilyen a napelemes kutyaház is, melynek elsődleges célja, hogy a gazdik kényelmes és biztonságos körülmények között tudhassák kedvenceiket.

A kutyaházra szerelt panelek nem feltétlenül a hálózatra termelnek, hanem önálló kis rendszert alkotnak, ami csupán a kutyaház áramszükségletét tudja biztosítani.

A napelemekkel termelt árammal üzemeltethető a kutya kényelmét fokozó hűtő-fűtő berendezés vagy kamera.

A fűtésről a padló alatt elhelyezett fűtőelemek gondoskodnak, míg a nyári melegben a hűtést és a friss levegőt egy beépített ventilátor biztosítja. Egy integrált automata berendezésnek köszönhetően az ideális hőmérséklet beállítható házi kedvencünk részére. Az opcionálisan beépíthető kamera segítségével pedig ellenőrizni tudjuk, hogy kutyánk biztonságban van.

Fotó: petguide.com

A házi kedvenc nincs kitéve a feszültség alatt álló eszközöknek, a PCB-k például vízálló műanyag dobozokban helyezkednek el. 

Napelemes kutyaházat kis hozzáértéssel akár saját magunk is építhetünk, de ahogy a nagy, háztartási fotovoltaikus rendszereknél, úgy ebben az esetben is javasolt szakemberre bízni a kivitelezést. 

Neked ajánljuk
Előfordulhat, hogy a tiszta energia piszkos forrásból származik Az önerős napelemes beruházásoknál kicsit tovább marad a szaldó elszámolás A napenergia hasznosítására kötelezhetik az újlakás-építőket Németországban Az olajcégek jobban járnak, ha a megoldás részei lesznek, mintha ők okoznák a problémát Kihallgatták a szigetszentmiklósi olajszennyezés feltételezett elkövetőjét
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam