2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hat új naperőművel gazdagodhat Csongrád megye

Sikeresen zárult a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) által kiírt, a megújuló energiaforrások felhasználásával történő villamosenergia-termelés támogatását célzó első METÁR-tender. Csongrád megyében hat naperőműves projekt nyert támogatást.

A MEKH tenderén gazdálkodó szervezetek és önkormányzatok indulhattak, amelyek vállalták, hogy új beruházás révén létesítenek megújuló erőművet, vagy meglévő erőművüket az eredeti beruházási érték 50 százalékát meghaladó mértékben fejlesztik.

Csongrád megyében hat naperőműves projekt nyert el támogatást.

A projektek a kiserőművi kategóriában (0,3 MW–1 MW) valósulhatnak meg, összesen 4,9 MWe beépített kapacitással. Az erőművek évente várhatóan 6895 MWh zöldáramot fognak a hálózatra táplálni. 

Fotó: Pixabay
Neked ajánljuk
Lendületesen halad Magyarország a naperőművi kapacitás bővítésében Nyártól már korszerű elektromos fűtési rendszerekre is lehet támogatást igényelni Három intézmény a fenntarthatóságért és a fiatalokért Baranyában Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Tovább a forrásra: szegedma.hu
Vissza
Hírfolyam