2020. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Európa-szerte csökkent az energiafogyasztás

A koronavírus-járvány miatt már csak néhány országban lehet valamivel magasabb a fogyasztás, mint amekkora tavaly ilyenkor volt. Az olaszok például már majdnem 28 százalékos visszaesésben vannak, de a magyarországi felhasználás is jóval elmarad 2019 áprilisától.

A koronavírus-járványra adott válaszként Európában is tömegeket küldtek távmunkára, sorra zártak be az iskolák és álltak takarékra a termelőüzemek. Ezzel párhuzamosan az energiafogyasztás is sok helyen látványosan csökkent. A Bruegel (Brussels European and Global Economic Laboratory) nevű brüsszeli think tank elemzése szerint a csúcsidőben jelentkező visszaesés Olaszországban mára a 28 százalékot is eléri, de a változás más európai országokban is szembetűnő.

Fotó: Pexels

Az április 8-i adatok alapján ugyancsak 20 százalékos vagy a fölötti csökkenés tapasztalható még Spanyolországban, Szlovéniában, Horvátországban és Bulgáriában, Magyarország pedig pillanatnyilag 19 százalékkal a lista hatodik helyén áll.

Svájcban és a skandináv országokban kisebb visszaesésektől eltekintve továbbra is magasabb felhasználást mértek. 

Neked ajánljuk
Az EU-nak el kellene felejtenie a földgázt? Sikeres volt az energiahatékonysági hitelprogram Fenntartható és szolidáris gazdaság megteremtését sürgette Ferenc pápa Újabb jelentős acélgyár vált napenergiára Orvosi eszközökkel támogatja az egészségügyet a MOB és a Magyar Vöröskereszt
Tovább a forrásra: bitport.hu
Vissza
Hírfolyam