2020. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hazánkban a 80 százalékot is meghaladta a szén-dioxid-mentes áramtermelés részaránya

Jól teljesítenek a tiszta áramot adó hazai erőművek: áprilisban több alkalommal is meghaladta a 80 százalékot a szén-dioxid-mentes termelés részaránya a hazai áramtermelésben.

A paks2.hu cikke szerint a paksi atomerőmű a hazai villamosenergia-termelés felét biztosítja, mindezt időjárástól függetlenül folyamatosan, szén-dioxid-mentesen. Az atomerőművek mellett klímabarát módon termelnek áramot a szél- és naperőművek, a geotermikus és a vízerőművek.

A hazai szén-dioxid-mentes termelőegységek rendkívül jól teljesítettek az év első hónapjaiban.

Mint kiderült, január elsejétől április közepéig a termelésben képviselt arányuk mindig 40 százalék fölött volt, márciusban többször megközelítette, áprilisban pedig több alkalommal meg is haladta a 80 százalékot.

Fotó: paks2.hu

Márciusban a hazai villamosenergia-termelésben a szén-dioxid-mentes részarány növekedett, az energiaimport pedig csökkent. Mindeközben a megújulók is jól teljesítettek ebben a hónapban: a szélerőművek termelése érzékelhető volt, a napelemek áramtermelése pedig a kedvező időjárás miatt – a háztartási kiserőművekével együtt – tovább növekedett. 

Neked ajánljuk
Kezdenek elfordulni a földgáztól a gazdagabb nemzetek A közművállalatok döntő többsége fosszilis energiát használ Ingyen használható villanykutakat telepített az Aldi és az E.ON Lebomló pulóverrel az egyre gyarapodó szeméthalmok ellen ENSZ-közgyűlés: összefogást sürget a világ összes országa
Tovább a forrásra: paks2.hu
Vissza
Hírfolyam