2021. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Főszerepben a napelemek

Egyre gyakrabban találkozhatunk napelemekkel a mozivásznakon – persze nem kifejezetten a fotovoltaikus rendszerekről forgatnak filmeket, hanem inkább arról van szó, hogy különböző témájú felvételeken tűnnek fel. Ez is azt mutatja, hogy a napelemek már a mindennapjaink részévé váltak.

MIÉRT IS FONTOS MÉRFÖLDKŐ A FILMVÁSZNON VALÓ MEGJELENÉS?

Az alternativenergia.hu szerint egyrészt azért, mert már nem úgy kezelik a napelemeket, mintha a sci-fi-filmek futurisztikus elemei lennének, hanem olyan hétköznapi eszköznek számítanak, mint a mikrohullámú sütő, a kávéfőző vagy éppen a kerti locsoló. Ezzel pedig már elértünk abba a korba, ami azt üzeni, hogy napelemes rendszerrel bárki rendelkezhet.

Fotó: Mentőexpedíció/20th Century Fox

Lélektani hatása is lehet a mozgóképeken való megjelenéseknek.

A szereplés ugyanis egyfajta ingyen reklám a napelemeknek.

A jelenség jót tesz a napenergia-piacnak is, főleg akkor, ha az emberek megismerik, hogy mennyi előnye is van ezeknek a berendezéseknek.

Neked ajánljuk
Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét Napelemes rendszerrel fednék le a csatornáikat a spanyolok? Elindult a második hazai zöldhidrogénprojekt Csomagolás újrahasznosításra tervezve Az ausztrál tengerpartokon felhalmozódó szemét túlnyomó része műanyag
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam