2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

2019-ben 1 millió napelemet telepítettek az Ikea-áruházak tetejére

Az Ikea számára is egyre fontosabbá vált a fenntarthatóság. Ezt példázza az is, hogy a bútoróriás csak tavaly 2,8 milliárd dollárt költött környezetbarát fejlesztésekre – a beruházás része volt az is, hogy mintegy 1 millió napelempanelt vásároltak, melyekből 370 épület tetejére jutott.

Az 1 millió napelem mellett az Ikea 535 szélturbinát és két napelemfarmot is telepített.

Az áruházlánc célja, hogy 2030-ig kizárólag megújuló energiát és újrahasznosítható alapanyagokat használjanak.

Megszüntetik az egyszer használatos műanyagok használatát is. A tervek között szerepel, hogy a házhoz szállítást 2025-ig teljesen zéróemissziós járművekkel oldják meg.

Fotó: Electrek

Magyarországon is vannak hasonlóan gondolkodó cégek. A Coop-csoport 2019-ben nyert Energiatudatos vállalat címet – az utóbbi évben rengeteg Coop-áruház tetején jelentek meg a napelemek.

Neked ajánljuk
Az önerős napelemes beruházásoknál kicsit tovább marad a szaldó elszámolás Megérkezett a Repsol az amerikai megújulóenergia-piacra Barkácsmegoldás napelemes rendszerek tulajdonosainak a galambok ellen Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam