2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Óriási előnyre tettek szert a megújulók

A koronavírus megjelenése óta erősödött a megújuló energia iránti igény. A szénenergia keresletcsökkenése ugyanis megmutatta, hogy a szén nemcsak szennyezőbb, hanem most már drágább is, mint a tiszta energia.

A környezetvédelmi aggályok már eddig is elriasztották a befektetők egy részét, de az iparág bizonytalan jövője mellett az alacsony hatékonyság az, ami az utolsó szöget verheti a szénenergia koporsójába – írja az euronews.com. 

Fotó: Shutterstock

„A lezárás csak mindenki számára egyértelművé tette, ami már tavaly is látszott, amikor a szénerőművek üzemideje egy év alatt 24 százalékkal csökkent:

a szén már nem versenyképes a megújulókkal ”

– mondta a Europe Beyond Coal környezetvédelmi szervezet igazgatója, Kathrin Gutmann.

„Most nagyon fontos, hogy a gazdasági talpra állás során a tiszta és a megújuló energiára kerüljön a hangsúly, hogy a szén-dioxid-kibocsátás ne emelkedjen vissza a korábbi szintre” – tette hozzá Gutmann. 

Fotó: Shutterstock

Az elmúlt időszakban több országban is először fordult elő, hogy valamennyi szénerőművet lekapcsolták a hálózatról, mert például a nap- és a szélenergia ára is kedvezőbb.

Neked ajánljuk
Portugália bezárta utolsó szénerőművét COP26: Végül is mi lesz a szénerőművekkel? Boris Johnson szerint sorsfordító eredményt ért el a klímacsúcs Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam