2020. november 25., Katalin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Duplázna a világ legnagyobb napelemgyártója

Bár a napelem-telepítéseket valamelyest visszafogta a koronavírus-válság, a napelemgyártó üzemek telepítéseit nem. Ezt bizonyítja az is, hogy a világ legnagyobb gyártója, a Jinko Solar is megduplázná a kapacitását. 

Sok állam számára a zöldenergia-beruházások jelenthetik az egyik lehetséges kiutat a koronavírus-járvány okozta recesszióból. A háttéripar is tudja ezt, ezért a kapacitásbővítő beruházásokat a legtöbb nagy, tőkeerős napelem- vagy szélturbinagyártó az átmeneti keresletcsökkenések ellenére sem függesztette fel.

Fotó: Shutterstock

Befejezte legújabb fejlesztésének első ütemét a kínai Jinko Solar is, amely pillanatnyilag a világ legnagyobb napelemgyártó vállalata.

A cég eddigi éves kapacitását közel a duplájára növelné.

Az összesen 16 GW-nyi termelési teljesítménynek megfelelő éves kapacitásnövekedésből (ez több mint 50 millió darab átlagos méretű napelemtáblát jelent) 4,8 GW-nyit állítanak elő azok a gyártósorok, amelyeket már el is indítottak.

Forrás: JinkoSolar/YouTube

A Jinko egyik konkurense, a Tongwei Solar februárban tett bejelentést egy 30 GW-os éves kapacitású gyártóüzem építéséről, a GCL System pedig erre is rálicitált egy 60 GW-os beruházással – ha utóbbi elkészül, az lesz a világ legnagyobb napelemgyára.

Neked ajánljuk
Szociális naperőműparkot helyeztek üzembe Tiszabőn Spanyolországban napenergiával kereskedhetnek a háztartások Napelemtérképet fejleszt a Google és a Total Óriási árvíz tombol Dél-Olaszországban Decemberben piacra dobhatják a világ egyik legolcsóbb villanyautóját
Tovább a forrásra: raketa.hu
Vissza
Hírfolyam