2021. május 16., Botond, Mózes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Duplázna a világ legnagyobb napelemgyártója

Bár a napelem-telepítéseket valamelyest visszafogta a koronavírus-válság, a napelemgyártó üzemek telepítéseit nem. Ezt bizonyítja az is, hogy a világ legnagyobb gyártója, a Jinko Solar is megduplázná a kapacitását. 

Sok állam számára a zöldenergia-beruházások jelenthetik az egyik lehetséges kiutat a koronavírus-járvány okozta recesszióból. A háttéripar is tudja ezt, ezért a kapacitásbővítő beruházásokat a legtöbb nagy, tőkeerős napelem- vagy szélturbinagyártó az átmeneti keresletcsökkenések ellenére sem függesztette fel.

Fotó: Shutterstock

Befejezte legújabb fejlesztésének első ütemét a kínai Jinko Solar is, amely pillanatnyilag a világ legnagyobb napelemgyártó vállalata.

A cég eddigi éves kapacitását közel a duplájára növelné.

Az összesen 16 GW-nyi termelési teljesítménynek megfelelő éves kapacitásnövekedésből (ez több mint 50 millió darab átlagos méretű napelemtáblát jelent) 4,8 GW-nyit állítanak elő azok a gyártósorok, amelyeket már el is indítottak.

Forrás: JinkoSolar/YouTube

A Jinko egyik konkurense, a Tongwei Solar februárban tett bejelentést egy 30 GW-os éves kapacitású gyártóüzem építéséről, a GCL System pedig erre is rálicitált egy 60 GW-os beruházással – ha utóbbi elkészül, az lesz a világ legnagyobb napelemgyára.

Neked ajánljuk
Kulturális dolgozók végeznek önkéntes munkát a ceglédi kórházban A zajos utcák zavarják a madárfiókák énektanulását és az immunrendszerük fejlődését Egy év alatt tizedével csökkent az EU szén-dioxid-kibocsátása Az Adidas is letette a voksát a gombabőr mellett A vályogház környezetbarát választás, de a felújításnál nagyon óvatosnak kell lenni
Tovább a forrásra: raketa.hu
Vissza
Hírfolyam