2020. augusztus 11., Tiborc, Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ausztráliában is lehet komplett napelemes rendszereket vásárolni az IKEA-tól

Az IKEA Ausztráliában elindította kulcsrakész otthoni napelemes rendszerre vonatkozó projektjét, amely így az első Európán kívüli piac lett, amelynek fogyasztói az interneten keresztül megvásárolhatják otthonukba a szolárkészletet. 

Az új IKEA otthoni napelemes ajánlatot, a Solstrale-t  a Solargain céggel folytatott együttműködés keretében kínálja.

„Meggyőződésünk, hogy egy az IIKEA-hoz hasonló viszonteladóval történő együttműködés révén több olyan háztartást érhetünk el, amelyek képesek átállni a napenergiára” – mondta Keera Single, a Solargain vezérigazgatója.

Fotó: Shutterstock

„Reméljük, hogy

ez arra ösztönzi majd vásárlóinkat, hogy fenntarthatóbb mindennapi életet éljenek annak révén, hogy megszüntették a megújuló energiába befektetés előtt álló akadályokat.”

– fogalmazott az IKEA Australia vezérigazgatója és vezető fenntarthatósági tisztviselője, Jan Gardberg az együttműködés kapcsán.

Fotó: Shutterstock

A Solstrale-rendszer költségei 3500 ausztrál dollár (2425 USD) és 7000 ausztrál dollár között mozognak, a sorozat méretétől függően. A 3500 ausztrál dolláros árért egy 3 kW-os rendszert kaphat a vásárló, amely az IKEA becslése szerint négy éven belül visszahozza az árát.

Az IKEA egyébként tavaly júniusban kezdte meg a kulcsrakész rendszerek értékesítését  Hollandiában, Belgiumban, Németországban, Svédországban, Lengyelországban és Olaszországban. 

Neked ajánljuk
A számok tükrében: beszédes infografikák a hazai megújuló energiáról Napenergiával működhet a pécsi Hullámfürdő is Mintaotthon a jövőből: környezettudatosságra, fenntarthatóságra és bútorszerelésre okít az IKEA A Lucid-ígéret: 700 kilométer, egyetlen töltéssel Jelentős mértékben csökkent az orrszarvúk orvvadászata Namíbiában
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam