2021. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem csillapodik a fejlődő országok energiaéhsége

A villamosenergia-fogyasztás világszerte gyorsabban növekszik, mint a népesség, mivel az egy főre jutó fogyasztás emelkedik – közölte az Egyesült Államok Energiaügyi Információs Igazgatósága (IEA).

Az IEA nemzetközi energiastatisztikája szerint az elmúlt másfél évtizedben a globális villamosenergia-fogyasztás növekedésének oka a fejlődő gazdaságok villamosenergia-fogyasztásának növekedése volt. Ugyanakkor a fejlett gazdaságokban a fogyasztás csökkent az elmúlt évtizedben.

Az Egyesült Államokban a teljes villamosenergia-fogyasztás kissé emelkedett a 2000-es évek eleje óta. Az egy főre jutó villamosenergia-fogyasztás azonban csaknem hét százalékkal esett vissza 2000 és 2017 között.

Fotó: Shutterstock

Kiderült az is, hogy 

a kevésbé fejlett országok gazdaságában az egy főre jutó villamosenergia-növekedés 2000 és 2017 között több mint kétszeresére emelkedett.

Az elemzés szerint idén a világ villamosenergia-igénye a koronavírus-járvány okozta lezárások miatt csökkenni fog. 

Neked ajánljuk
Hőkomfortmérő bábuval kutatják az ideális épület-hőmérsékletet 2030-ra a háromszorosára nőhet hazánk napenergia-kapacitása A zöld helyreállítással a klíma és a gazdaság is jobban járna A zöldülés útján a hazai távhőszolgáltatás Új napelemek segítik a Nemzetközi Űrállomás munkáját
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam