2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Dunai vízerőművel zöldítene Románia

Románia újabb vízerőművet építene a Dunán. A projekt fontos része lenne az úgynevezett uniós zöldmegállapodásban rögzített célok eléréséhez vezető átmeneti szakaszban. 

A beruházás tervéről Bogdan Badea, a Hidroelectrica állami energiavállalat vezérigazgatója beszélt, aki kifejtette, hogy az átmeneti szakaszban az új vízerőmű lenne a legfontosabb projekt Románia számára.

Elmondta, korábban is terveztek egy új vízerőművet a román Turnu Magurelenál és a bolgár Nikápolynál, de ez a projekt nem úgy haladt, ahogyan szerették volna, ezért

most olyan beruházást terveznek, amely csak a Duna romániai szakaszának hozamát használná fel energiatermelésre.

Fotó: Shutterstock

A Hidroelectrica Románia legnagyobb villamosenergia-termelője. A 6462 megawatt névleges teljesítménnyel rendelkező, Románia energiaszükségletének 30 százalékát fedező társaság kezeli a Vaskapu I és a Vaskapu II vízierőművet, ezek a legnagyobb ilyen létesítmények a Dunán.

Neked ajánljuk
Ma is serényen üzemel az ország első vízerőműve Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért Mi fán terem a méltányos kereskedelem?
Tovább a forrásra: profitline.hu
Vissza
Hírfolyam