2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Dunai vízerőművel zöldítene Románia

Románia újabb vízerőművet építene a Dunán. A projekt fontos része lenne az úgynevezett uniós zöldmegállapodásban rögzített célok eléréséhez vezető átmeneti szakaszban. 

A beruházás tervéről Bogdan Badea, a Hidroelectrica állami energiavállalat vezérigazgatója beszélt, aki kifejtette, hogy az átmeneti szakaszban az új vízerőmű lenne a legfontosabb projekt Románia számára.

Elmondta, korábban is terveztek egy új vízerőművet a román Turnu Magurelenál és a bolgár Nikápolynál, de ez a projekt nem úgy haladt, ahogyan szerették volna, ezért

most olyan beruházást terveznek, amely csak a Duna romániai szakaszának hozamát használná fel energiatermelésre.

Fotó: Shutterstock

A Hidroelectrica Románia legnagyobb villamosenergia-termelője. A 6462 megawatt névleges teljesítménnyel rendelkező, Románia energiaszükségletének 30 százalékát fedező társaság kezeli a Vaskapu I és a Vaskapu II vízierőművet, ezek a legnagyobb ilyen létesítmények a Dunán.

Neked ajánljuk
Még mindig nincs végső döntés az atomenergia sorsáról az EU-ban Nyilvános a nagy lakossági napelemes pályázat tervezete, két hétig bárki véleményezheti Tusnádfürdőn kezdték el a medvepopuláció felmérését Így készíthetünk otthon herbamézet A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban
Tovább a forrásra: profitline.hu
Vissza
Hírfolyam