2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sydney belvárosa már kizárólag megújuló energiával működik

Júliustól kizárólag két napelemfarm és Új-Dél-Wales legnagyobb szélerőműparkja biztosítja Sydney belvárosának energiaellátását. A beruházásnak köszönhetően a város nemcsak a károsanyag-kibocsátását csökkentheti drasztikusan, de évi félmillió ausztrál dollárt is megtakaríthat. 

Az ausztrál metropolisz üzleti negyedében (central business district, vagyis CBD) közel negyedmillióan laknak. A környéken található több múzeum mellett a városi állatkert is, szórakoztató központok, továbbá néhány park. Júliustól az egész területet kizárólag zöldenergiával működtetik tovább.

A város

évi félmillió ausztrál dollárt (109 millió forintot) spórol meg a megújuló energia használata miatt.

Sydney Fotó: Shutterstock

„Sydney belvárosa 2007-ben, a város önkormányzata pedig 2011-ben elsőként lett karbonsemleges az egész országban. Mivel a városok felelősek világszerte az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának 70 százalékáért, ezért fontos, hogy hatékony és tényeken alapuló intézkedéseket hozzunk ”– jelentette ki Clover Moore polgármester.

Fotó: Clover Moore/Twitter
Neked ajánljuk
Hundertwasser szellemiségéhez igazodó Power-to-Heat létesítmény épül Bécsben Az önerős napelemes beruházásoknál kicsit tovább marad a szaldó elszámolás Legyen egy dollár egy kiló tiszta hidrogén – tűzte ki a célt az USA energetikai minisztériuma Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam