2020. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Napi 9 millió hordóval csökkenhet az olajkereslet

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) napi 90,7 millió hordós olajfelhasználást jelez előre az idei évre, 9 millió hordóval alacsonyabbat a 2019-esnél.

Az OPEC a világgazdasági teljesítmény 3,7 százalékos csökkenését jelzi előre 2020-ra. Az idei csökkenést 2021-ben 4,7 százalékos növekedés követi majd.

Az euróövezet bruttó hazai terméke az idén 8,0 százalékkal csökken, jövőre 4,3 százalékkal emelkedik. 

Júniusban a globális olajtermelés napi 3 millió hordóval napi 86,29 millió hordóra csökkent.

Fotó: Shutterstock

Mivel az OPEC az átlagnál nagyobb mértékben csökkentette termelését, részaránya a globális termelésnek közel negyedére, 25,8 százalékra esett vissza, 1,3 százalékponttal alacsonyabbra az előző havinál.

Áprilisban az OPEC és a szervezeten kívüli nagyobb olajtermelők Oroszország vezetésével a kitermelés napi 9,7 millió hordós csökkentésében állapodtak meg májustól júliusig. A csökkentés mértékét azonban a határidő lejártával egyes értesülések szerint napi 7,7 millió hordóra fognák vissza.

Neked ajánljuk
Az EU-nak el kellene felejtenie a földgázt? Sikeres volt az energiahatékonysági hitelprogram Túl a csúcson? Az Európai Központi Banknál is érik a zöldfordulat, de ennek nem mindenki örül A világon elsőként engedélyezték mesterséges csirkehús értékesítését Szingapúrban
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam