2021. május 8., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöldül a Vodafone

A Vodafone is elkötelezte magát a klímavédelem mellett. A távközlési szolgáltató nemrég ugyanis bejelentette, hogy  európai hálózatát legkésőbb 2021 júliusáig 100 százalékban megújuló villamos energiával fogja üzemeltetni. 

A Vodafone egy Zöld Gigabit Net nevű hálózatot hoz létre, amely a jövőben is fenntartható módon fog növekedni, kizárólag szél-, nap- és vízenergia felhasználásával. A cég azt is vállalta, hogy

a szolgáltatásait igénybe vevő vállalati ügyfeleknek segítséget nyújt a saját szén-dioxid-kibocsátásuk csökkentésében, globálisan összesen 350 millió tonna értékben a következő tíz év során.

A szolgáltató még 2019-ben kötelezte el magát amellett, hogy teljes villamosenergia-beszerzése megújuló forrásokból származzon, továbbá hogy 2025-re felére csökkentse a környezetre gyakorolt káros hatását, és újrafelhasználja, továbbértékesítse vagy újrahasznosítsa hálózati hulladékának 100 százalékát – idézte a Vodafone közleményét a forbes.hu.

A Vodafone Zöld Gigabit Net vállalása három évvel előre hozza azt a korábbi kötelezettségvállalást, hogy 2025-re teljesen megújuló villamos energiával működő vonalas és mobil hálózatokat alakítson ki.

Fotó: Shutterstock

A Vodafone hálózataiban felhasznált energia mintegy négyötöde megújuló energiaforrásokból fog származni, amelyet a PPA program és a zöldtarifák alkalmazásával közvetlenül az országos hálózatról fog beszerezni. A fennmaradó ötödrészt pedig, amelyet a Vodafone létesítményeit befogadó épületek és infrastrukturális elemek tulajdonosai szolgáltatnak, hiteles megújulóenergia-tanúsítványokkal látják el.

Ahol lehetséges, a cég a helyszínen történő energiatermelésbe is befektet, elsősorban napelemes megoldással. A Zöld Gigabit Netet legkésőbb 2021. július 31-re bevezetik a Vodafone összes európai piacán, így Magyarországon is. 

Neked ajánljuk
Szívesen spórolnának napenergia segítségével a magyarok Miért nem használjuk ki jobban a szélenergiában rejlő lehetőségeket? A szén-dioxid nemcsak szennyező, hanem alapanyag is lehet Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: forbes.hu
Vissza
Hírfolyam