2021. június 15., Jolán, Vid
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Scania üzemei is száműzték a fosszilis energiát

A Scania bejelentette, hogy teljesítette a 2020-ra kitűzött célját: világszerte mind a tíz nagy termelőüzeme már fosszilis energiaforrásoktól mentes elektromos árammal működik.

„Keményen dolgoztunk, hogy idén elérjük a nulla fosszilis energiaforrással kapcsolatos célkitűzésünket az ipari termelésünkben” – mondta Leif Borgstedt, a Scania rangidős energiaügyi tanácsadója. „Számos olyan szolgáltatótól szerezzük be az elektromos áramot, akik eredetgaranciával vagy más, ezzel egyenértékű tanúsítvánnyal rendelkeznek, biztosítva, hogy megújuló energiaforrásokból, például víz-, szél- vagy napenergiából állítják elő az áramot.”

A tíz gyártóüzem közül három Svédországban, kettő Hollandiában, egy-egy pedig Argentínában, Brazíliában, Finnországban, Franciaországban és Lengyelországban található.

A fosszilis energiaforrásoktól mentes elektromos áramra való átállás évente 33 ezer tonna szén-dioxid kibocsátásának megtakarítását eredményezi.

Fotó: Scania

„A Scania egy nagyszabású célokkal kijelölt úton halad, hogy csökkentse a szén-dioxid-lábnyomát, amely mentén az elkövetkező években tudományos alapú célkitűzések mutatják az irányt” – mondta Andreas Follér, a Scania fenntarthatósági vezetője. „Ezek nemcsak a saját működésünkre terjednek ki, hanem a termékeink használatakor keletkező közvetett károsanyag-kibocsátás csökkentésére vonatkozó célokat is magukban foglalnak.”

Mint kiderült, a Scania célja 2025-re felére csökkenteni a szén-dioxid-lábnyomát a termelési és a kereskedelmi tevékenységében egyaránt a 2015-ös évhez képest. Ugyanekkora csökkenést ér majd el a vállalat a szárazföldi szállítási tevékenységeiben is, szállított tonnánként.

„A termelési tevékenységünk szén-dioxid-semlegessé alakítása mérföldkőnek számít az utunk során, és világosan kifejezi elkötelezettségünket a tudományos alapú célkitűzések elérése iránt” – magyarázta Andreas Follér.

Neked ajánljuk
Hundertwasser szellemiségéhez igazodó Power-to-Heat létesítmény épül Bécsben 6 milliárd forintos geotermiapályázat az ITM-től Megérkezett a Repsol az amerikai megújulóenergia-piacra Románia tovább küzd az illegális szemétimport ellen Uniós oltalmat kapott két balatoni hal
Tovább a forrásra: scania.com
Vissza
Hírfolyam