2021. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Napenergiával működhet a pécsi Hullámfürdő is

Százszázalékosra nőtt Pécs három napelempark-beruházásának pályázati támogatása a korábbi hatvan helyett, ezzel a város 300 millió forintot takarít meg – közölte Hoppál Péter.

A politikus a 750 millió forintos fejlesztés helyszínén, Füzes dűlőben beszámolt arról, hogy az átadás előtt álló,

fél megawatt teljesítményű napelemparkok olyan jelentős pécsi intézmények villamosenergia-igényének nagy részét fedezik majd, mint a Kodály Központ, a Zsolnay-negyed, a Pécsi Nemzeti Színház, a műjégpálya és a Hullámfürdő.

Fotó: Shutterstock

Kiemelte, a támogatási intenzitás növelése érdekében maga és Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke számos tárgyalást folytatott a Pénzügyminisztérium képviselőivel, hogy meggyőzzék a döntéshozókat: Pécs polgármesterének, Péterffy Attilának ugyancsak erre irányuló kérése fontos a baranyai megyeszékhely zöld város programjának megvalósítása és az intézmények hatékony működtetése érdekében.

„Az elmúlt években rengeteg külföldi befektetőt és beruházást sikerült Pécsre integrálni, de annak, hogy a város továbbra is eredményes legyen, feltétele, hogy jó tervek álljanak rendelkezésre, hatékony lobbit működtessünk, és sikeres legyen a megvalósítás” – fogalmazott Hoppál Péter.

Neked ajánljuk
Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét Napelemes rendszerrel fednék le a csatornáikat a spanyolok? Elindult a második hazai zöldhidrogénprojekt A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam