2020. november 25., Katalin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Árzuhanás várhat a napelemekre?

 A Wood Mackenzie kutatása szerint a mono PERC-modulok felhasználásával történő telepítések esetében a rendszer általános költségei 2025-ig akár 20 százalékkal is csökkenhetnek a jelenlegihez képest. 

A fotovoltaikus rendszerek költségei a vártnál gyorsabban esnek – derült ki a Wood Mackenzie legújabb kutatásából. A mono PERC-modulok felhasználásával telepített lakóépületeket kiszolgáló rendszereknél most arra számítanak, hogy 

2020 és 2025 között az árszintjük 17 százalékkal fog visszaesni. A mono PERC-típusú kereskedelmi és közműcélú rendszerek költségei ugyanakkor várhatóan 16 százalékra, illetve 20 százalékra fognak visszaesni.

Fotó: Shutterstock

A másik fejlemény az erőművi nagyságrendű napelemszegmensen belül készülődik, ahol a napkövetővel ellátott kétoldalas mono PERC-modulok egyre inkább versenyképesebbé válnak a mono PERC-modulokkal szemben. 

A zuhanó modulárak a lakóépületek projektjeinél is le tudják szorítani a költségeket.

A kutatók várakozásai szerint a vírus csekély befolyással lehet a kereskedelmi és az erőművi projektek költségeire. A Wood Mackenzine egyik elemzője, Molly Cox azt mondja, hogy mivel a modulgyártók lanyhuló kereslettel szembesültek, versenyképességük megőrzése érdekében lejjebb engedték a haszonkulcsaikat. 

Neked ajánljuk
A Tesla a napelemek piacát is meghódíthatja Folyamatosan nő a háztartási méretű naperőművek száma Napelemmel fokozták a szélturbinák hatékonyságát 20 nagy olaj- és gázcég kapcsolatban van a légkörbe jutó szén-dioxid több mint egyharmadával Számukra biztosan nem színjáték a fenntarthatóság
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam