2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Árzuhanás várhat a napelemekre?

 A Wood Mackenzie kutatása szerint a mono PERC-modulok felhasználásával történő telepítések esetében a rendszer általános költségei 2025-ig akár 20 százalékkal is csökkenhetnek a jelenlegihez képest. 

A fotovoltaikus rendszerek költségei a vártnál gyorsabban esnek – derült ki a Wood Mackenzie legújabb kutatásából. A mono PERC-modulok felhasználásával telepített lakóépületeket kiszolgáló rendszereknél most arra számítanak, hogy 

2020 és 2025 között az árszintjük 17 százalékkal fog visszaesni. A mono PERC-típusú kereskedelmi és közműcélú rendszerek költségei ugyanakkor várhatóan 16 százalékra, illetve 20 százalékra fognak visszaesni.

Fotó: Shutterstock

A másik fejlemény az erőművi nagyságrendű napelemszegmensen belül készülődik, ahol a napkövetővel ellátott kétoldalas mono PERC-modulok egyre inkább versenyképesebbé válnak a mono PERC-modulokkal szemben. 

A zuhanó modulárak a lakóépületek projektjeinél is le tudják szorítani a költségeket.

A kutatók várakozásai szerint a vírus csekély befolyással lehet a kereskedelmi és az erőművi projektek költségeire. A Wood Mackenzine egyik elemzője, Molly Cox azt mondja, hogy mivel a modulgyártók lanyhuló kereslettel szembesültek, versenyképességük megőrzése érdekében lejjebb engedték a haszonkulcsaikat. 

Neked ajánljuk
Lendületesen halad Magyarország a naperőművi kapacitás bővítésében Nyártól már korszerű elektromos fűtési rendszerekre is lehet támogatást igényelni Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait Több száz kiló húst ajánlottak fel rászorulóknak a böllérek
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam