2021. június 15., Jolán, Vid
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb naperőműveket épített az MVM

Az MVM-csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft. a Tiszántúlon 21, a Dél-Dunántúlon pedig 24 naperőművet épített részben európai uniós támogatással. 

A két projekt eredményeként a megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség átlagosan több mint 100 ezer gigajoule mennyiséggel emelkedik.

Az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának mennyisége évi közel 30 ezer tonnával lesz alacsonyabb.

A két régióban átadott villamosenergia-termelő rendszerek összesített beépített kapacitása 26,6 megawatt.

Fotó: Shutterstock

A fejlesztések a Tiszántúlon, az  E.On Tiszántúli Áramhálózati Zrt. területén a következő településeken valósultak meg: Fehérgyarmat, Kétpó, Kisújszállás, Kisvárda, Körösújfalu, Mátészalka, Nagyhalász, Nyíradony, Nyírbogát, Püspökladány, Szajol, Tarpa és Tiszakécske. A Dél-Dunántúlon, az E.On Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. területén pedig Barcs, Beremend, Bonyhád, Cece, Iregszemcse, Kemse, Komló, Lengyeltóti, Paks, Pécs, Sárbogárd, Somogytúr, Tamási és Zalaapáti adott helyet a létesítményeknek – számol be a portfolio.hu. 

Az MVM-csoport országosan megépülő 110 naperőművének összkapacitása meghaladja a 100 megawatt beépített teljesítményt – a fotovoltaikus egységek évente több mint 110 gigawattóra áramot termelnek, amely mintegy 50 ezer háztartás, azaz több mint 100 ezer ember éves villamosenergia-szükségletét fedezi. 

Neked ajánljuk
Előfordulhat, hogy a tiszta energia piszkos forrásból származik Az önerős napelemes beruházásoknál kicsit tovább marad a szaldó elszámolás A napenergia hasznosítására kötelezhetik az újlakás-építőket Németországban Románia tovább küzd az illegális szemétimport ellen Uniós oltalmat kapott két balatoni hal
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam