2021. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Belső-Mongóliában gigantikus naperőművel csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást

A megújuló energiaforrásoknak kiemelten fontos szerepük van a klímaváltozás megállításában. Éppen emiatt világszerte egyre több és egyre nagyobb tiszta energiát előállító erőmű épül. Nincs ez másképp Belső-Mongóliában sem, ahol egy gigantikus fotovoltaikus létesítmény segíti a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését.

A Kína északi részének Belső-Mongólia Autonóm régiójában, a Kubuki sivatagban található

ipari léptékű fotovoltaikus erőmű minden évben tonnákkal mérhető mennyiségben csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást.

„A napelempanelek mérséklik a szél erejét is, így nem fog megmozdulni a panelek alatti homok. Az állomás képes megállítani a sivatag terjeszkedését” – idézte az egyik helyi tisztviselőt  a xinhuanet.com  portál.

A Daladi Fotovoltaikus Erőmű telepet 2017 novemberében hagyta jóvá a Nemzeti Energiaügynökség (National Energy Administration).

Légi felvétel a Daladi Fotovoltaikus Erőmű telepről, Kína Belső-Mongólia Autonóm régiójában, a Kubuki sivatagban Fotó: Xinhua/Lian Zhen

Az erőmű gigászi nagyságát jól szemlélteti az alábbi videó is: 

Forrás: CCTV Video News Agency/YouTube
Neked ajánljuk
Az IEA szerint 2021-ben globálisan emelkedhet a szén iránti kereslet Mi történik a napelemparkban, ha nem süt a nap? Környezetvédelmi intézkedésekről tájékoztatott egy Kínában feltárt 300 éves kőtábla A klímaváltozás témája 2020-ban is sokat hozott azoknak, akik hittek benne Fokhagyma: vírusölő, immunerősítő, méregtelenítő
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam