2020. október 27., Szabina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Néhány éven belül belül a napenergia lehet Európa legnagyobb energiaforrása

Fatih Birol, a Nemzetközi Energiaügynökség vezetője szerint a napenergia lehet Európában a legnagyobb energiaforrás telepített kapacitások tekintetében, és ez akár már néhány éven belül is bekövetkezhet.

„Az adataink azt mutatják, hogy ha Európa elkötelezett, és képes a zéróemissziós céljait követni, akkor öt éven belül a napenergia lehet a legnagyobb áramforrás a kontinensen” – mondta Faith Birol. 

A konkrét számadatok majd az IEA által publikált World Energy Outlook kiadványban, október 13-án fog megjelenni.

Fatih Birol rámutatott, hogy

a kormányok egyre inkább elismerik, hogy a napelemek az elektromos energiatermelés legolcsóbb formái közé tartoznak a világ számos táján.

Fotó: Shutterstock

A SolarPower Europe, amely a napenergiával, napelemekkel kapcsolatos vállalatokat tömörítő társulás, arra számít, hogy 2023 végéig Európa-szerte mintegy 180 és 276 gigawatt kapacitásnak megfelelő napelem lesz az idei 132 gigawatthoz képest. 

Neked ajánljuk
Fűtsünk okosan! Kaliforniai erdőtüzek: mélyponton a napelemek teljesítménye Napelemes kamiont tesztel a Scania Újra Nyíregyházán Európa legnagyobb afrikai elefántja (képgalériával) Egyre inkább sújtja Afrikát az éghajlatváltozás
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam