2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ezért adja kedvező áron a napenergiát a Tesla

Elon Muskék az amerikai piac áraihoz képest olcsón telepítik a napelemeket: míg az országos átlag 2,19 dollár/watt, addig a Teslánál ez a szám 1,49 dollár/watt. A kedvező árak hátterében egyszerű okok állnak. 

A Tesla rendkívül népszerű, marketingre így viszonylag kevés pénzt kell költeniük, Elon Musk pedig tweetjei révén egymagában képes fellendíteni a termékeik iránti érdeklődést. Ez azt jelenti, hogy a Tesla rengeteg pénzt spórolhat meg, amelyet így más területeken hasznosíthat.

A cég a napenergia esetében wattonként 75 centet (kb. 233 forintot) költ a berendezésre, 50 centet (nagyjából 155 forintot) a telepítésre, további 76 centet (mintegy 236 forintot) pedig egyéb költségekre. Minderre még rárakódnak üzemeltetési, javítási, ügyfélszolgálati és egyéb kiadások, a Tesla azonban így is igen alacsony áron képes napenergiához jutni, illetve azt biztosítani.

Fotó: Tesla

„A többi napenergiával foglalkozó vállalat rengeteget költ salesesekre, reklámra és komplex pénzügyi eszközre. Mi nem”

– magyarázta Elon Musk.

Fontos azt is hozzátenni, hogy a Tesla nemcsak napelemekkel foglalkozik, bevételeinek jelentős része a villanyautók forgalmazásából származik.

Neked ajánljuk
Az osztrák főváros felpörgeti a napenergiás fejlesztéseket Bécs leszámol a földgázzal Júliustól üzemelhet Európa legnagyobb úszó napelemfarmja Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: tisztajovo.hu
Vissza
Hírfolyam