2021. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már termel a MET kabai napelemparkja

Üzembe helyezték a MET Csoport 43 megawatt beépített teljesítményű naperőművét Hajdú-Bihar megyében. A létesítmény több mint 23 ezer háztartást lát el tiszta energiával. 

A cégcsoport közös akciót szervezett a 10 millió Fa Alapítvány önkénteseivel – a mozgalom is fontos mérföldkövéhez érkezett: jelképesen együtt ültették el az ötvenezredik fát a MET közel 70 hektáron megvalósult beruházásának területén.

A 10 Millió Fa Alapítvány ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a faültetéssel önmagában nem tudjuk megállítani a klímaváltozást.

Ahhoz, hogy a hatásait legalább mérsékelni tudjuk, az alternatív, környezetbarát energiahordozók, a megújuló energiaforrások használatára való átállást kell előnyben részesíteni.

Fotó: 10 Millió Fa

„A megújuló energia a fenntartható jövő letéteményese és értékteremtő beruházás a helyi közösségeknek is. Bár még mindig csak az energiaátmenet előszobájában állunk, nemzetközi és felelős vállalatként nem csupán tanúi, hanem alakítói is kívánunk lenni az energiapiacot meghatározó, jelentős változásoknak. Ez a folyamat pedig helyben indul el, és innen érhetünk el globális eredményeket” – hangsúlyozta Lehőcz Balázs Gábor, a MET Csoport eszközdivíziójának vezetője.

A MET közleményében kiemelte: célja Magyarországon 100 megawattot meghaladó beépített teljesítményű napelempark létesítése; ebből a Dunai Solar Park és a Kabai Solar Park összesen már több mint 60 megawatt kapacitást tesz ki. 

Neked ajánljuk
Kína a valóságban próbálja tesztelni, mennyi kisméretű naperőmű kell a rendszerbe Nemzetközi Energiaügynökség: a járvány után rekordszintre nőhet a szén-dioxid-kibocsátás Az Északi-tengeren úszó napelemtutaj első másfél éve A BKK augusztusi akciója: hétfőnként diákbérlettel kedvezményes jegy váltható az állatkertbe Úgy tűnik, az új energiacímkéket még szoknunk kell
Tovább a forrásra: hugas.met.com
Vissza
Hírfolyam