2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Dél-Korea is lenullázza a károsanyag-kibocsátását

Miután Japán elkötelezte magát amellett, hogy 2050-re eléri a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátású gazdaságot, Dél-Korea is bejelentette, hogy a nyomdokaiba lép. 

Moon Jae-in, Dél-Korea miniszterelnöke bejelentette, hogy „a szénalapú áramtermelés megújulókkal történő kiváltása központi jelentőségű lenne a nettó nulla kibocsátás elérésében”, és tervekről számolt be a „helyi megújulóenergia-vállalatok pénzügyi támogatásának bővítésére vonatkozóan” a 8 billió dél-koreai von (7,04 billió USD) összegű Green New Deal költségvetés terhére, amelyből épületek felújítására és cseréjére is felhasználható 2,4 billió dél-koreai von városi területek és infrastrukturális alapok esetén.

A dél-koreai kormány 116 000 darab elektromos és hidrogénhajtású járművet állít majd szolgálatba. 

Fotó: Shutterstock

„Üdvözöljük Moon Jae-in elnök bejelentését a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátás 2050-ig történő elérésére vonatkozóan. Dél-Korea végre egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy olyan csökkentési pályára lépjen, amely összeegyeztethető a párizsi egyezmény célkitűzéseivel. Azonban még sok feladatot kell elvégezni ahhoz, hogy ezt a bejelentést tartalommal töltsük meg. A legsürgősebb feladatok közé tartozik Korea 2030-as kibocsátáscsökkentési céljainak fejlesztése, a szén kivezetése 2030-ig, és a szén finanszírozásának teljes leállítása”– fogalmazott a Solutions for Our Climate ügyvezető igazgatója, Joojin Kim.

Neked ajánljuk
A megújulók most vezetnek, de az atom is reneszánszát éli Nem éri kár a háztartási naperőművet üzemeltetőket Hat probléma, amit a légi közlekedésnek meg kell oldania a nettó zéróhoz Kamionnyi adomány érkezett Tiszaderzsre Egyre biztosabb: megcserélődnek a Föld mágneses pólusai
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam