2021. június 15., Jolán, Vid
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Dél-Korea is lenullázza a károsanyag-kibocsátását

Miután Japán elkötelezte magát amellett, hogy 2050-re eléri a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátású gazdaságot, Dél-Korea is bejelentette, hogy a nyomdokaiba lép. 

Moon Jae-in, Dél-Korea miniszterelnöke bejelentette, hogy „a szénalapú áramtermelés megújulókkal történő kiváltása központi jelentőségű lenne a nettó nulla kibocsátás elérésében”, és tervekről számolt be a „helyi megújulóenergia-vállalatok pénzügyi támogatásának bővítésére vonatkozóan” a 8 billió dél-koreai von (7,04 billió USD) összegű Green New Deal költségvetés terhére, amelyből épületek felújítására és cseréjére is felhasználható 2,4 billió dél-koreai von városi területek és infrastrukturális alapok esetén.

A dél-koreai kormány 116 000 darab elektromos és hidrogénhajtású járművet állít majd szolgálatba. 

Fotó: Shutterstock

„Üdvözöljük Moon Jae-in elnök bejelentését a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátás 2050-ig történő elérésére vonatkozóan. Dél-Korea végre egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy olyan csökkentési pályára lépjen, amely összeegyeztethető a párizsi egyezmény célkitűzéseivel. Azonban még sok feladatot kell elvégezni ahhoz, hogy ezt a bejelentést tartalommal töltsük meg. A legsürgősebb feladatok közé tartozik Korea 2030-as kibocsátáscsökkentési céljainak fejlesztése, a szén kivezetése 2030-ig, és a szén finanszírozásának teljes leállítása”– fogalmazott a Solutions for Our Climate ügyvezető igazgatója, Joojin Kim.

Neked ajánljuk
Sikerült megegyezni: nem fektetnek többé külföldön szénerőművekbe a G7 tagjai Hundertwasser szellemiségéhez igazodó Power-to-Heat létesítmény épül Bécsben Felkészültebben várhatja a hurrikánokat Amerika Románia tovább küzd az illegális szemétimport ellen Uniós oltalmat kapott két balatoni hal
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam