2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Egyesült Királyságban is virtuális erőművet épít a Tesla

A cég Dél-Ausztrália után Nagy-Britanniában is belekezd a virtuális erőmű kiépítésébe. Megéri csatlakozni a rendszerhez, hiszen a résztvevők nemcsak a klímavédelemből vehetik ki a részüket, hanem a költségeiket is látványosan csökkenthetik. 

A Tesla Energy Plan keretében az Egyesült Királyság lakói otthonukba telepíthetik a Tesla Powerwall házi akkumulátort, amelyet a helyben, napenergia segítségével előállított áram átmeneti tárolására fejlesztettek ki – írja az Electrive nyomán az alternativenergia.hu. 

Muskék szerint

a Tesla Energy Plan révén érhető el Nagy-Britannia legalacsonyabb áramátalánydíja, a fogyasztók pedig akár korábbi számlájuk 75 százalékát is megspórolhatják.

Fotó: electrive.com

Aki csatlakozik a programhoz, az egy több otthont magába foglaló virtuális erőmű kialakításához járul hozzá.

A rendszer lényege, hogy az otthoni napelemekkel megtermelt energiát a Tesla Powerwall akkumulátorban raktározzák el. A háztartások által megtermelt áramot a vállalat kezeli, de gondoskodik arról, hogy ha szükséges, megmaradjon az akkumulátor 20 százalékos alapkapacitása. Cserébe a felhasználók kifejezetten olcsón juthatnak elektromossághoz.

Nem ez az első alkalom, amikor a cég belevág egy napenergiaalapú, virtuális erőmű megépítésébe, Dél-Ausztráliában például egy ideje tart már a projekt.

Neked ajánljuk
Hundertwasser szellemiségéhez igazodó Power-to-Heat létesítmény épül Bécsben Új szabályok Berlinben: kötelező lesz napelemet telepíteni Használni fogja a visszapillantó fölé szerelt kamerát a Tesla 1 milliárd dolláros összefogás indíthatja be a megújuló befektetéseket a világ elmaradott térségeiben A biogazdálkodás 2050-re egész Európa élelmiszerigényét fedezheti
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam