2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb naperőműveket fogott munkára a Photon Energy

Hazánkban is folyamatosan nő a naperőművek száma. Legutóbb a Photon Energy Csoport jelentette be, hogy a Photon Energy Solutions HU Kft., a csoport magyar leányvállalata Püspökladányban hat napelemerőművet fejezett be, és csatlakoztatott a hálózathoz. A létesítmények összkapacitása 8,5 megawatt.

A csoport tíz naperőművet fog felépíteni és beüzemelni Püspökladányban.

A vállalat októberben már két erőművet csatlakoztatott a hálózathoz az önkormányzat területén, amelyek kombinált kapacitása 2,8 megawattot tesz ki. Két másik erőmű az építés utolsó szakaszánál tart, és még novemberében csatlakoztatni fogják őket a hálózathoz.

A hat új erőmű több mint 11,9 hektár területet foglal el, és az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. hálózatához csatlakozik.

Együtt évente körülbelül 12,1 gigawattóra elektromos áramot fognak előállítani.

Fotó: Photon Energy

Ezzel a csoport jelenleg Magyarországon telepített kapacitását 46,3 megawattra bővítik, és a cég globális erőmű-tulajdonosi portfólióját 71,9 megawattra.

„Nagyon izgatottak vagyunk amiatt, hogy hat újabb erőművet állíthatunk üzembe Püspökladányban, és rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a mostani rendkívüli időszakban, a vírus árnyékában elhivatott csapatunknak sikerült biztonsággal tartania az ütemezést” – mondta Georg Hotar, a Photon Energy vezérigazgatója, aki hozzátette, így egy lépéssel közelebb vitték a Photon Energy-t ahhoz, hogy saját portfóliójukon belül 75 megawattnyi összkapacitású fotovoltaikus erőművet telepítsenek Magyarországon 2021 végéig.

Neked ajánljuk
Szociális alapon járó megújuló energia és a járműpark zöldítése Görögországban Az önerős napelemes beruházásoknál kicsit tovább marad a szaldó elszámolás Barkácsmegoldás napelemes rendszerek tulajdonosainak a galambok ellen A Vöröskereszt munkatársait látja vendégül a Gyulai Várfürdő Csaknem ötven fokra melegedett a talaj Szibériában
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam