2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetbarát fényben pompázhat Budapest

Új, környezetbarát díszekkel fényesítik Budapest köztereit advent első vasárnapjától – közölte a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft.. Mint kiderült, a fák megóvása mellett fontos szempont lesz az energiahatékonyság is.

Az idei díszítés látványa eltér a korábban megszokottól, mert a környezetvédelmi szempontokat helyezik előtérbe. A díszítés nagyrészt újrahasznosítható fapellet, valamint alumínium felhasználásával készült, a karácsonyi díszek most első alkalommal készülnek lebomló és újrahasznosítható anyagokból Budapesten.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A vállalat kitért arra is, hogy a korábbi években az Andrássy úton és a Városháza parkban fákra tekert fényfüzéreket használtak a karácsonyi hangulat megteremtése, a fényfüzérek fel- és letekerése azonban sérüléseket okozott az amúgy sem túl egészséges fákon, ami rövidítette azok élettartamát. Ezzel szemben

idén az Andrássy út Deák tértől Oktogonig tartó szakaszán 26 fapár között átfeszített 182 darab, teljesen organikus anyagokat tartalmazó dísz található majd, emellett a Városháza parkban gömbdíszekkel, piros szívekkel és arany harangokkal díszítenek 20 fát.

Fotó: Shutterstock

A két helyszínen az összes dísz beépített teljesítménye 40 százalékkal lesz kevesebb a korábbi években felhasználtnál. Az átalakított Vörösmarty téren karácsonyfát idéző díszeket helyeznek el, míg a tér oszlopain a korábbi szalagos gömbdíszek arányosított, kisebb változatát helyezik el.

Neked ajánljuk
Nem éri kár a háztartási naperőművet üzemeltetőket Nagyot bővült a szélenergia-szektor az Egyesült Államokban A strasbourgi bírósághoz fordul a Levegő Munkacsoport Négy nap alatt csaknem kilenc tonna hulladéktól tisztították meg a Bodrogot Bár egyre többen aggódnak a klímaváltozás miatt, mégis egyre több autót használnak Németországban
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam