2021. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Spanyolországban napenergiával kereskedhetnek a háztartások

Az Ovo Energy és a Royal Dutch Shell tetőtéri napelemeket és akkumulátorokat biztosítana a spanyol háztartásoknak, melyek így virtuális erőművekké válhatnak. 

Az Ovo Energy spanyolországi szolgáltatásában kombinálja a napelemeket és az akkumulátorokat, vagyis a megoldás nagyon hasonló ahhoz, amit a Tesla múlt hónapban bemutatott Nagy-Britanniában – erről itt írtunk bővebben. 

Mint kiderült, az Ovo az Egyesült Királyságban a Sonnen nevű vállalattal dolgozik partnerségben, amely a világ egyik legnagyobb lakosságiakkumulátor-gyártója.

Az energiaszolgáltató cég egyébként tavaly lépett be a spanyol piacra, és ma már több ezer ügyfele van. Az előrejelzések szerint 

a spanyolországi, napelemmel ellátott házak száma 2025-re eléri az 1 milliót.

Ez pedig hozzájárul majd az ország 74 százalékos megújulóenergia-termelési céljának megvalósításához 2030-ra.

Fotó: Shutterstock

A spanyolországi hálózatot úgy alakították ki, hogy a háztartások a többletenergiát el tudják adni szomszédaiknak a helyi elosztó hálózaton. Azok, akik csatlakoznak a projekthez, napenergiával működtethetik a házaikat, tárolhatják a fel nem használt napenergiát, vagy akár csúcsidőben el is adhatják azt. 

Neked ajánljuk
Előfordulhat, hogy a tiszta energia piszkos forrásból származik Az önerős napelemes beruházásoknál kicsit tovább marad a szaldó elszámolás A napenergia hasznosítására kötelezhetik az újlakás-építőket Németországban Pár éven belül emberen is tesztelik az öregedést legyőző eljárást Rekordhőséget hozott a június az Egyesült Államokban
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam