2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Napelemes rendszerrel segítik az állatmenhelyeket

Negyedévente egy napelemes rendszert biztosít állatmenhelyek számára az Astrasun-csoport legalább egy éven keresztül, így 2021. októberig legkevesebb három állatmenhely részesül a költségeiket csökkentő támogatásban. A pályázat első nyertese a hatvani Kutyaszív Állatmentő Közhasznú Alapítvány.

Az állatvédelem iránt elkötelezett Astrasun-csoport 2020 októberében tette közzé „Astrasun napelemes rendszer az állatokért” című felhívását állatmentő, állatvédő szervezetek számára, háztartási méretű napelemes rendszer igénylésére. A pályázat lebonyolításában együttműködő partnerként a Magyar Állatvédők Országos Szervezete is részt vett. 

Negyedévente egy menhelyre jut tiszta energia

„Szinte kivétel nélkül minden munkatársunk tart valamilyen társállatot, és magánemberekként ki-ki aktívan tesz is az állatvédelemért: van, akinek a menhelyekről való örökbefogadás, a felelős állattartás és annak népszerűsítése a szívügye; én személy szerint a szaporítói hálózatok felszámolásában vállalok részt. Mindnyájan elismeréssel adózunk az állatvédők munkája előtt, és amikor dönteni kellett a vállalati felelősségvállalás területéről, nem volt kétséges, mibe fektetünk energiát” – magyarázza dr. Keresztes Attila, a társaság igazgatója. – „Sajnos nem tudunk minden állatmenhelyet ellátni napelemes rendszerrel, hiszen a mi erőforrásaink is végesek. A helyzetet bonyolítja, hogy nem is minden épület alkalmas arra, hogy hatékony napelemes rendszerrel lehessen ellátni.

Ezért negyedévente egy menhelyet támogatunk. Dönteni egyébként már most is nagyon nehéz volt, hiszen úgy látjuk, hogy minden pályázó szervezet heroikus munkát végez.”

Fotó: Shuttestock

Elsőként a hatvani székhelyű Kutyaszív Állatmentő Közhasznú Alapítványt részesíti támogatásban a cégcsoport. A nehéz gazdasági körülmények között dolgozó állatmentők jászfényszarui telephelyükön a maximumot hozták ki a kevés rendelkezésre álló forrásból: a tanyán rendezett körülmények között, tágas kifutókban élnek a mentett állatok, és az otthonos légkör megkönnyíti az új otthonra találásukat is. Az éves szinten akár félmilliós villanyszámla költségeit ezentúl a menhely kapacitásának bővítésére, a védencek rehabilitációjára tudják fordítani.

Az, hogy melyik lesz a következő támogatott menhely, 2021. március elején derül ki.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam