2021. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Japánban is egyre fontosabb szerepük van a megújulóknak

A japán kormány kormány is példát akar mutatni, ezért azt tervezi, hogy  az áprilisban kezdődő pénzügyi évtől az általa felhasznált energia több mint 30 százalékát megújuló forrásokból biztosítja majd.

„A kormánynak kell kezdeményeznie az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentését, hogy hozzájáruljon a 2050-re kitűzött célunk eléréséhez, hogy szén-dioxid-semlegessé váljunk” – közölte Taro Kono, a szabályozási reformokért felelős miniszter. 

Mint kiderült,

a japán kormány felkéri az összes minisztériumot, hogy a villamosenergia-ellátás több mint 30 százalékát megújuló energiaforrásokból szerezze be, mérlegelve a versenyképességet és az alacsonyabb költségeket. 

Fotó: Shutterstock

„Ahhoz, hogy a megújuló energia jelentős áramforrássá váljon, magának a kormánynak kell a változás élére állni” – mondta Shinjiro Koizumi környezetvédelmi miniszter. A környezetvédelmi minisztérium azt akarja, hogy a megújuló energia a következő évben az áram 35-40 százalékát adja, az idei 10-15 százalékkal szemben – mondta. 

A megújuló energia a japán országos villamosenergia-termelés 18 százalékát tette ki a 2020 márciusával zárult évben. 

Japán jelenleg a világ ötödik legnagyobb szén-dioxid-kibocsátója. Arra törekednek, hogy a megújuló energia 2030-ra a teljes energiaforrások 22-24 százalék átadja. 

Neked ajánljuk
Így működnek az izlandi geotermikus erőművek 2030-ra a háromszorosára nőhet hazánk napenergia-kapacitása Az űrszemét csökkentésére fából készítenek műholdat Japánban A klímaváltozás témája 2020-ban is sokat hozott azoknak, akik hittek benne Fokhagyma: vírusölő, immunerősítő, méregtelenítő
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam