2021. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Legyen zöld az ünnep!

Decemberben különösen fontos szerepet kapnak az ünnepi fények. Néhány egyszerű praktika betartásával azonban sokat tehetünk a fenntarthatóbb karácsonyért is. 

Érdemes megfogadni az energiakozossegek.hu hasznos és könnyen alkalmazható tanácsait, melyek sokat segítenek az ünnepi energiafelhasználásunk csökkentésében.

  • Csak sötétedés után kapcsoljuk fel a díszkivilágítást, amikor otthon tartózkodunk, és élvezhetjük a látványt, valamint ne felejtsük el lekapcsolni őket, mielőtt nyugovóra térünk.
  • Ha túl sok mindent kell fejben tartani, használjunk időzíthető konnektort, így szabályozhatjuk, hogy az égősor a nap mely időszakában kapjon áramot.
  • Jó, ha a karácsonyi fényfüzér is LED-izzós, hiszen ez 90 százalékkal hatékonyabb, mint a hagyományos társai.
  • A kültéri fények sokat fogyasztanak, ezért érdemes kipróbálni a napenergiával működőket.
Fotó: Shutterstock

Tudta-e? 

100 db 5 W-os karácsonyi égő 12 napon át naponta 10 órát világítva annyi energiát használ, mint egy 60 kWh fogyasztású elektromos készülék, és elegendő egy 56 cm képernyőméretű LCD TV működtetéséhez körülbelül 3 hétig.

Neked ajánljuk
Földgáztüzelésű erőművekre szükség lesz az időjárásfüggő megújulók rendszerbe illesztéséhez Nem éri kár a háztartási naperőművet üzemeltetőket A megújuló energia felé fordul az IKEA Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: energiakozossegek.hu
Vissza
Hírfolyam