2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tovább zöldül a Harley-Davidson

A nagy márkák is egyetértenek azzal, hogy fontos a klímaváltozás megfékezése. A Harley-Davidson például nemcsak tisztán elektromos motorral zöldítette a kínálatát, de már a wisconsini gyárán is rekordernek számító napelemes rendszer kapott helyet. 

8400 panelből áll a Harley-Davidson Menomonee Falls-i telepének napelemes teteje, amely egyébként a legnagyobb egybefüggő napelemes tetőrendszer, melyet Wisconsinban valaha kialakítottak.

Fotó: We Energies

A napelemeket a We Energies csoport Solar Now nevű napenergetikai programjának keretében szerelték fel. A programban a közüzemi szolgáltató nagyvállalatokkal, nonprofit szervezetekkel és kormányzati ügyfelekkel fog össze, hogy azok helyet adjanak a paneleknek. A We Energies bérleti díjat fizet a használt területért, a megtermelt energia pedig cserébe a hálózatába kerül.

A We Energies eddig 11 projektet valósított meg. Mint kiderült, a cég és anyavállalata, a WEC Energy Group célja az, hogy 2050-re az áramtermelő infrastruktúrájuk szénsemlegessé váljon. A 2005-ös szinthez képest 2025-re 55, 2070-re pedig 70 százalékkal akarják csökkenteni szén-dioxid-kibocsátásukat.

A We Energies elképzelései mellett a hír másik főszereplője, a Harley-Davidson zöldtörekvéseiről is érdemes említést tenni.

A világhírű motorkerékpár-gyártó is igyekszik látványosan csökkenteni ökológiai lábnyomát,

ami nemcsak a telephelyeinek átalakítását, hanem a modelljeit is érinti – utóbbiról itt írtunk bővebben. 

Neked ajánljuk
Új szabályok Berlinben: kötelező lesz napelemet telepíteni Az önerős napelemes beruházásoknál kicsit tovább marad a szaldó elszámolás A napenergia hasznosítására kötelezhetik az újlakás-építőket Németországban 1 milliárd dolláros összefogás indíthatja be a megújuló befektetéseket a világ elmaradott térségeiben A biogazdálkodás 2050-re egész Európa élelmiszerigényét fedezheti
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam