2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Tesla a napelemes piacot is meghódíthatja?

A Tesla egyelőre főleg az elektromos autók piacán brillírozik, de az Electrek véleménycikke szerint esélyes, hogy a következő nagy növekedés a cég energetikai divíziójának, a Tesla Energynek lesz köszönhető.

Miután a Tesla felvásárolta a SolarCityt, Elon Musk újabb álmává az vált, hogy kombinálja az elektromos autókat a megújuló energia iránti kereslettel. Ebben a napelemek és az energiatárolás jelentheti a kulcsot. 

Musk már 2019-ben bejelentette, hogy

a Tesla Energy ki fogja nőni az autópiacot, és idővel globális közüzemi szolgáltatóvá válhat.

A cél ugyan még messze van – 2020 utolsó negyedévében az autóipari ág 7,6 milliárd, míg az energetikai csupán 550 millió dollár hasznot hozott –, a napelemek és az energiatárolás területén egyre komolyabban teljesít a vállalat.

Fotó: Tesla

Nem valószínű, hogy a Tesla Energy belátható időn belül túlszárnyalja a Tesla Motorst, idővel viszont komoly változások következhetnek be a divízió életében. Az Electrek szerint 2021-ben jelentősen nőni fog a cég napelemes cserepei iránti igény. A kereslet kielégítését segítheti, hogy a Teslánál az új gyakorlat szerint tapasztalt, gyorsan dolgozó alvállalkozókra bízzák a rendszer telepítését, ennek köszönhetően pedig egyre megbízhatóbban tudják beépíteni a napelemes tetőket.

A Tesla másik nagy dobása a Powerwall nevű otthoni akkumulátor, amelyre már most is nagy a kereslet. A vállalat feladata az lesz, hogy növelje a termelést, jelenleg ugyanis a kínálat még nem elegendő. Az ipari felhasználásra szánt Megapack esetében is érdemes lesz növelni a gyártási kapacitást, de az új, a kereskedelmet és irányítást segítő platform, az Autobidder is komoly hasznot hozhat. Könnyen elképzelhető, hogy már az idei év is fordulópontot jelenthet a Tesla energetikai divíziójának történetében.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam