2021. március 7., Tamás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

75 milliót is kaphat egy társasház a 2021-es radiátorcsere-programban

Rengeteg olyan társasház van, amelyben hosszú évtizedek, akár az épület megépítése óta ugyanazok a fűtőtestek biztosítják a meleget. 2021-ben pályázat segíti mindazokat, akik szeretnék lecserélni az elavult és nem túl energiahatékony radiátoraikat.

Kiknek szól a lehetőség?

A pályázatot 692-es és 593-as gazdálkodási formakóddal rendelkező szervezetek kérhetik, azaz társasházak és lakásszövetkezetek. Mindkettő esetén szükséges a jelentkezés elfogadásáról szóló közgyűlési határozat.

Mire vehető igénybe?

A pályázattal a kimutatható energiamegtakarítást és szén-dioxid-kibocsátás-csökkenést eredményező, a távhőszolgáltatásban érintett fűtési rendszerek korszerűsítésére, felújítására irányuló beruházások támogathatók. Teljes korszerűsítés esetén a legalább 10%-os energiafogyasztás-csökkenést utólagosan igazolni kell.

Fotó: Shutterstock

Mennyi pénzt biztosítanak a radiátorcsere-pályázatban?

Ez egy vissza nem térítendő támogatás, melynek maximális mértéke egy adott társasház elszámolható, bruttó fűtéskorszerűsítési költségeinek 50%-át jelenti. A teljes pályázat lebonyolítására 3 milliárd forint áll rendelkezésre. A társasházanként elnyerhető minimum összeg 150 ezer forint, de akár 75 millió forint is lehet. A maximális összeg meghatározásában támpontot jelent, hogy a kapott pénzösszeg lakásonként nem haladja meg a 400 ezer forintot.

Hogyan kell jelentkezni?

A radiátorcsere-támogatást 2021. március 16-tól a rendelkezésre álló 3 milliárd forintos összeg kimerüléséig, de legkésőbb 2021. augusztus 31-ig lehet igényelni. A pályázatot elektronikusan kell benyújtani. A letölthető és benyújtandó dokumentumok ide kattintva találhatók. 

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Geotermális távfűtési rendszer szolgálja a mátészalkaiakat Európa a zöldhidrogénre is fókuszál Folyamatos fűtés helyett ügyes praktikákkal is melegen tarthatjuk az otthonunkat Fukushima: az atomerőmű végleges elbontását 2050-re tervezik Elektromos mobilitás: bővül a hazai töltőhálózat
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam