2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyar háztartások ezreit láthatja el tiszta energiával az épülő napelempark

Több ezer család éves energiaszükségletét is fedezni tudja majd az a 20 hektáron elterülő napelempark, ami Öskü és Várpalota között épül. A tervek szerint április végére elkészül a beruházás, amelynek összegét saját forrásból biztosítja a befektető Heliosys Hungary.

Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke elmondta, az ösküi napelempark 25 éven keresztül mintegy 5500 háztartás éves energiaszükségletét tudja majd biztosítani.

A szakember – aki a kivitelező Greentechnic Hungary Kft. vezetője is egyben – kiemelte, hogy

2030-ra országosan hétezer megawatt napelemes kapacitás épül majd ki Magyarországon, ebből kétezer megawatt telepítése már az elmúlt évben megtörtént.

Az ipari felhasználók mellett egyre nő a lakossági felhasználók száma, mintegy 85 ezer háztartásban használnak napelemmel termelt energiát, ami örömteli adat.

Fotó: Shutterstock

„Hat évvel ezelőtt alkottuk meg a település gazdasági programját, amelynek alapvető célja az volt, hogy ösztönözze a cégek, vállalkozások Ösküre települését. Ennek a folyamatnak fontos mérföldköve a napelempark létesítése, amelynek tervezése, előkészítése már 2017 óta zajlik. A beruházás négy új munkahelyet teremt a településen” – mondta el Ángyán Tamás, a község polgármestere. 

„A magyar kormány kiemelten kezeli az ösküi napelemparkhoz hasonló, környezettudatos fejlesztéseket, amelyek egyúttal munkahelyeket is teremtenek. Munkám során jómagam is azért dolgozom, hogy még több, a mostanihoz hasonló beruházás érkezzen a térségbe ”– hangsúlyozta Ovádi Péter országgyűlési képviselő, aki állatvédelmi miniszteri biztosként kiemelte, a 20 hektáros zöldterületet nem a természettől veszik el a fejlesztéshez, azt a jövőben is használják majd legelőnek az épülő létesítménytől függetlenül.

Neked ajánljuk
Az önerős napelemes beruházásoknál kicsit tovább marad a szaldó elszámolás Megérkezett a Repsol az amerikai megújulóenergia-piacra Barkácsmegoldás napelemes rendszerek tulajdonosainak a galambok ellen Több mint egy évig vittek ebédet a rászorulóknak Kaposváron Újabb melegrekord dőlt meg, ezúttal Moszkvában és Szentpéterváron
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam