2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gigantikus naperőmű épülhet Nyugat-Virginiában

Nyugat-Virginia eddigi legnagyobb szolárprojektje kapott jóváhagyást: Jefferson megyében 92,5 MW napelem 320 hektárnyi mezőgazdasági területen termelheti a tiszta energiát. 

A felügyeleti szervek közlése szerint a naperőműben megtermelt áramot a regionális piacon fogják értékesíteni, és a projekt becsült költsége 125 millió USD.

A Wild Hill Solar azt közölte, ha a projekthez sikeresen megkapják az összes szükséges engedélyt és jóváhagyást, akkor

az építkezés még ebben az évben megkezdődhet, míg a kereskedelmi célú üzem megkezdésének dátumaként 2022-t jelölték meg. 

Fotó: Shutterstock

A projekt megvalósítása hatalmas lépést jelentene Nyugat-Virginia számára, mivel ez lenne a legnagyobb napelemes létesítmény az államban. Az Egyesült Államok napelemekkel foglalkozó szakmai szervezete, a Solar Energy Industries Association (SEIA) szerint Nyugat-Virginiában jelenleg mindössze 10,5 MW szolárkapacitás üzemel, amely 359 telepítés között oszlik meg, ezzel a 49. helyet foglalja el az államok rangsorában.

A naperőmű nem csupán a kapacitását tekintve lenne páratlan az államon belül, hanem exponenciális növekedést képviselne a szolárbefektetések szempontjából is.

Neked ajánljuk
Nyilvános a nagy lakossági napelemes pályázat tervezete, két hétig bárki véleményezheti Hogyan alakult a háztáji naperőművek száma az utóbbi évtizedben Magyarországon? Nem éri kár a háztartási naperőművet üzemeltetőket Így készíthetünk otthon herbamézet A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam